Ankara'da Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin davada hapis istemi

Ankara’da bisikletiyle eve giderken alkollü bir sürücünün aracıyla çarpması sonucu yola savrulan ve başka bir aracın altında kalarak hayatını kaybeden Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin davada sanık Çağdaş Şenyüz'ün 6 yıla kadar hapsi istendi.
IHA-20211207AW485172
|
07 Aralık 2021, Salı - 11:52
Ankara'da Umut Gündüz’ün ölümüne ilişkin davada hapis istemi

Ankara'nın Eryaman ilçesinde bisikletiyle eve giderken Çağdaş Şenyüz hakimiyetindeki aracın arkadan çarpması sonucu yola savrulan ve başka bir aracın altında kalarak hayatını kaybeden Umut Gündüz'ün ölümüne ilişkin davaya devam edildi. Ankara 57. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Gündüz’ün aile yakınları, avukatları ve tutuksuz yargılanan sanık Çağdaş Şenyüz katıldı.

Duruşmada söz alan Gündüz ailesinin avukatları, sanığın adli kontrol hükümlerini yerine getirmediğini, bu durumda kaçma şüphesinin oluşabileceğini beyan ederek sanık Çağdaş Şenyüz'ün tutuklu yargılanmasını talep etti. Beyanları değerlendiren mahkeme, talepleri reddederek sanığa verilen adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi.

6 yıla kadar hapis cezası istendi

Mütalaayı okuyan duruşma savcısı, Umut Gündüz’ün ölümüne sebep olan sanık Çağdaş Şenyüz'ün ‘taksirle öldürme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savunma için süre talep eden sanık avukatının isteğini kabul eden mahkeme, duruşmayı 27 Aralık tarihine erteledi.

Olay

Olay, 15 Temmuz 2020 tarihinde  Eryaman semtinde meydana geldi. Bisikletiyle evine gittiği sırada, 1.53 promil alkollü olduğu belirlenen Çağdaş Şenyüz hakimiyetindeki aracın arkadan çarpması sonrası yola savrulan Umut Gündüz,   başka bir aracın altına kalarak hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Gündüz’e çarpan aracın plakası düşmüş ve sürücü Çağdaş Şenyüz durmayıp yola devam etmişti. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1163903/ankarada-umut-gunduzun-olumune-iliskin-davada-hapis-istemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.