Atmaca'dan otomotiv sektöründe stokçuluk uyarısı

ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca, otomotiv piyasasındaki artan fiyatlar hakkında konuştu. "Bu saatten sonra fiyatlar düşmez" diyen Atmaca, otomotiv sektöründe stokçuluk olduğuna da dikkat çekti.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 14:25
Atmaca'dan otomotiv sektöründe stokçuluk uyarısı

Döviz kurundaki artış, otomotiv sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, firmaların ayda 2-3 kez zam yaptığını belirterek artışlara yetişemediklerini söyledi. Bu yükseliş piyasada stokçuluğa neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, “Otomotivde bile stokçuluk yapıyorlar. Bunun bedelini ağır ödeyecekler. Vatandaşımıza, hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara biz ‘Buyur yoluna yine devam et’ diyemeyiz.” uyarısında bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) 55. No’lu Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Recep Atmaca, konuyla ilgili Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Otomotiv bayilerinin araçlarını parklara çekerek stokçuluk yaptığına işaret eden Recep Atmaca, fiyatların bu saatten sonra düşmeyeceğini de ekledi.  

Recep Atmaca'nın konuşmasından satır başları şöyle:

Otomotiv piyasasında stokçuluk var

"Şu anda otomotiv sektöründe showroomlardaki araçlar, kişilerin talebini karşılamıyor ama geliyor. Araçlar, farklı kanallardan plaka takılıp liste fiyatlarının daha üstlerinde piyasada satışa sunuluyor. İnternetteki satış sitelerine bakıldığında bunun açık ve net olduğu bariz görülüyor."

Fiyatlar düşmeyecek

"Bu saatten sonra fiyatlar düşmez. Çünkü her zaman için gördüğü yeri korur. Fiyatların arttığı kadar dolar da yükseldikçe yükseliyor. Bu zamanında da yaşanmış bir olay. Bizim malzemelerimiz de dolar yükseldikçe yükseliyor ama dolar düşünce düşmüyor. Ayrıca bundan bir ay bir buçuk ay önce tenekesini 85-90 liraya aldığım tineri şu anda 260 liraya veriyorlar. Bu da bir nevi stokçuluk. Fazla tiner istediğimizde de yok diyorlar. Aslında devlet tarafından denetlenmesi gerekiyor. Esnafımız zor durumda kalıyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1164142/atmacadan-otomotiv-sektorunde-stokculuk-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.