Süleyman Soylu'dan Meclis'i karıştıran konuşma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tahir Güven'e pusu kuran teröristin, HDP’li vekil Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakalandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2021, Çarşamba - 23:42
Süleyman Soylu'dan Meclis'i karıştıran konuşma

İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında Cizre eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi Tahir Güven'i öldüren teröristin HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakalandığını söyledi.

Soylu "Şırnak Cizre’de bir katliam oldu. İlçe başkanımızın kardeşi olan Tahir Güven gece yarısı bir komplo ile öldürüldü. Kim öldürdü niye öldürdü. Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç’i pusu kuranı, bu sabah HDP’li milletvekili Hüseyin Kaçmaz’ın evinde yakaladık. Hesabını vereceksiniz bunun." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kürsüdeki konuşmasını AK Parti milletvekilleri ayakta alkışlarken HDP milletvekilleri sıralara vurarak protesto etti.

" Vallahi size bu devlete iftira ettirmem"

Meclisteki tartışmaya ilişkin konuşan Süleyman Soylu şunları söyledi:

"Bir, bu ülkede Kürt düşmanlığı yoktur. İki, bu aziz millette Kürt düşmanlığı yoktur. Üç, bu ülkede kimin paravanı olduğunu bildiğimiz ve kırk yıldır emperyalizmin oyuncağı olarak bu ülkeye kan kusturmaya çalışan PKK'ya karşı karşıtlık ve düşmanlık vardır. Kürtler bu ülkenin asli unsurudur. Aleviler de asli unsurudur. İstismarlarınızı bu gazi Meclis altında yapmanıza müsaade etmeyeceğiz."

Biz devletiz, biz devlet suçların peşindeyiz. Suçluların iftirasını, suçluların yalanlarını ve suçluların ortaya koyduğu dedikoduları şu gazi Meclis'in altına getirdiniz. Devleti töhmet altında bıraktınız. Devlete iftira ettiniz. Bu milletin evladı olarak söylüyorum. Vallahi size bu devlete iftira ettirmem. Billahi size devlete iftira ettirmem.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1165740/suleyman-soyludan-meclisi-karistiran-konusma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.