Baki Demirbaş'tan Mansur Yavaş'a eleştiriler

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçeye yapılması gerekenleri içeren bir dosyayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sunduğunu ancak 2,5 senedir bir sonuç alamadıklarını söyledi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2021, Cuma - 10:58
Baki Demirbaş'tan Mansur Yavaş'a eleştiriler

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan  Demirbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Büyükşehir'de algı siyaseti yapıldığını savunan  Demirbaş, "Somut olarak gördüğümüz bir şey yok." dedi.

Seçimler sonrası Gölbaşı'nda düzenlenen toplantıda Mansur Yavaş'a  ilçeye yapılması gerekenleri içeren bir dosya sunduğunu hatırlatan  Demirbaş, aynı dosyayı Yavaş'ın ilçeye yönelik ziyaretinde tekrar gündeme getirdiğini ancak 2,5 senedir bir sonuç alamadıklarını söyledi.

"Mansur Bey'in 'Proje getirmediniz ki yapalım" şeklinde sözleri bizi üzüyor." diyen  Demirbaş, "Dosyayı getireli 2.5 sene oldu. Bu dosyanın kapağı açıldı mı? Biz bir emare göremiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Kazı tahrip bedelleri tartışması

Kazı tahrip bedelleriyle ilgili durumu göreve geldiğinde gündeme taşıdığını hatırlatan Demirbaş, "Göreve geldiğim zaman bu konuyu dile getirdi. 5 milyonluk bir alacağımız söz konusuydu. Resmi olarak da müracaat ettik ancak cevap gelmeyince artık yasal olan süreci başlattık ve alacağımızı aldık. 2021 yılı içinde yine kazı tahrip bedeli söz konusu oldu. Bunu yine talep ettik ama alamadık. Şimdi İller Bankası kanalı ile bunun tahsilini inşallah yapacağız." şeklinde konuştu. 

"Araçları elimizden almak istediler"

10 yıl önce belediyeye tahsis edilen sulama tankerlerinin de ellerinden alınmaya çalışıldığını kaydeden  Demirbaş, '"Bunlar alacağız" diye geldiler. Buradaki düşünce mağdur etmek mi? Bunun için mi hareket ediliyor? Ben bunları vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra araçlar 1 yıl daha uzatıldı. Elimizdeki araçları almak için bir girişim yapmış oldular." ifadelerini kullandı. 

"En büyük yatırımları prefabrikten irtibat bürosu"

Şehir stadının yanındaki alana yatırım yapılması için talepte bulunduklarını ancak  Büyükşehir'in bu alanı irtibat bürosu olarak değerlendirdiğini söyleyen  Demirbaş,
"Çubuk'la ilgili bir çalışma yapmayıp değerli bir arazide prefabrikten irtibat bürosu yaptılar. Çabuk'a yapılan en büyük üst yapı yatırımları galiba bu." değerlendirmesinde bulundu. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1168080/baki-demirbastan-mansur-yavasa-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.