Engin Altay: HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay bütçe görüşmeleri sırasında ""HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir, bu durum partiyi terörist yapmaz" dedi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2021, Cuma - 19:20
Engin Altay: HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir

TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmeleri devam ederken bugün Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçeleri görüşüldü.

Görüşmeler sırasında  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile  MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül arasından HDP tartışması yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "HDP içinde terör bağlantılı insanlar olabilir, bu durum partiyi terörist yapmaz" ifadelerini kullanırken, MHP'li Bülbül oldukça sert tepki gösterdi.

İki isim arasında şu diyalog yaşandı;

Engin Altay: "Her siyasi partinin içinde terör örgütleriyle ilişkili insanlar var, düzeltiyorum bazı siyasi partilerde. Türkiye'de bunu biliyoruz. AK Parti 'nin içinde FETÖ ile ilişkili insanlar var. Ben bu yüzden 'AK Parti teröristtir' diyemem. Yanlış olur.  HDP'nin içinde PKK ile ilişkili insanlar olabilir. HDP ile didişmeyi bırakın. Hükumetinize söyleyin adam gibi mücadele etsin. HDP'yi terörize ederek falan Türkiye terörle mücadele etmiş olmaz

Levent Bülbül: HDP ile müzakere edelim gibi bir cümle kuruyor

Engin Altay, HDP ile siz de müzakere ediyorsunuz Sayın Bülbül, ne alakası var? 'PKK ile etkin mücadele edin' diyorum. HDP ile ne alakası var?

Levent Bülbül: HDP’yi savunmak sana mı düştü?

AK Parti ve MHP sıralarından tepki gören Altay: Partinin kurumsal olarak terörize edilmesi doğru değil. Orta yerde hain bir terör örgütü var. Devletin ve Meclis'in uğraşması gereken orasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1169328/engin-altay-hdp-icinde-teror-baglantili-insanlar-olabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.