Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'nın Bakara Suresi'ni okumasına tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakara Suresi'ni okuyarak mesaj vermesine "​Elbetteki rabbimiz bizi sınar. O zaman biz kimden neyin hesabını soracağız.​ Herkes aynı argümanı sunar." dedi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2021, Cuma - 20:21
Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'nın Bakara Suresi'ni okumasına tepki

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, BBN Türk yayınında  Gazeteci Yazar Vejdi Çınar'ın moderatörlüğünde, Gazeteci Yazar Celal Kazdağlı ve Avukat Cahit Cem Taşpınar’ın sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakara Suresi'nden alıntı yaparak "Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele” bu şekilde buyurmaktadır" ifadelerini kullanmasına tepki gösterdi.

Davutoğlu " Elbetteki rabbimiz bizi sınar. O zaman biz kimden neyin hesabını soracağız. Herkes aynı argümanı sunar. " dedi.

AK Parti'de Fetö'cü var mı?

"AK Parti'nin içinde FETÖ'cü var mı oranı nedir?" sorusuna Davutoğlu "Benim böyle bir oran vermem doğru değil. Ama o zamanın konjonktürde fotoğraf verenler vardı. Geçmişteki olaylara bakmak lazım.  FETÖ'nün sözcülüğünü yapanların, daha sonra bana karşı açık saldırı içinde oldukları aşikar. Bana niye saldırıyorlar biliyor musunuz, kendi geçmişlerini silmeye çalışıyorlar. Hayattı zikzaklarla dolu olanlar geçmişleri şeffaf olanlara saldırıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı'na hakkını helal edecek mi?

Davutoğlu, kimseyle kişisel bir sorunun olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

O tuzağı kuranlara kendi adıma değil milletim adına hakkımı helal etmedim. Cumhurbaşkanı'na demiyorum, araya girenlere söylüyorum. Millete hakkınızı helal edin dedim. Bunu da oradaki MYK üyelerinin gözlerinin içine bakarak söyledim. 

Hiç kimseye şimdiye kadar hakkımı helal etmedim demedim. Ama milletin hakkı varsa, öğrenciler mağdur edildiyse bir üniversite kapatılarak, Merkez Bankasının gelirlerini eritmişseniz damadınızı korumak adına, milli geliri en düşük hale getirmişseniz, Türkiye'yi en fakir ülkelerden biri hale getirmişseniz bunlar benim haklarım değil ki milletin hakları. Benimle istihkaklı herkese mali baskı uygulamamışsanız, siyasi baskı uygulamışsanız bunlar benim hakkım değil. Benimki şahsi mesele değil. Siyasiler insan haklarına, insanın haklarına saygı göstermeli.

"Kişisel hediye alınmaz"

17/25 Aralık döndeminde yaşananlarla ilgili de konuşan Davutoğlu "Devlet adamları hediye almaz. Erdoğan Bayraktar'ın tapeler doğru iddiası doğruydu. O dönem siz hiç hediye almadınız mı diye sordular. Milyonlarca liralık hediyeleri makama geldi diye devlete bıraktım. Demokratik hiçbir toplumda kişisel hediye alınmaz. Oturdum koltuk benim değil. Oturduğumuz yer şahsımıza ait değil. Buraya benim damadım otursun diyemez. Bu  koltukları bırakmamız lazım." dedi.

"Tek dertleri düşük profilli başbakan"

AK Parti MYK'sında bana karşı darbe yaptılar. Süleyman Soylu bir takım arkadaşlarıyla birlikte, imza topladı. Peki Soylu, Binali Yıldırım şunu diyebilirler mi? Davutoğlu şurada hatalı, kötü yönetti diyebilirler mi? Şimdi genel başkanına bunu yapanlara hesap sormak yerine bana hesap soruyorlar. Tek dertleri düşük profilli başbakan. Alın size düşük profili başbakan ülke nereye geldi. 

Peki neydi egoları ya da beni kukla başbakan yapmaktı. Cumhurbaşkanı'nın Fahrettin Koca'ya yaptığını gördünüz demi. Kendi bakanına 'söyle bakalım ne dedin, para puldan bahsettin mi' demek Cumhurbaşkanı'na yakışıyor mu? Ben bakanlarımı bir gün bile rencide etmedim. Ama bugün görüyorsunuz. Benim yanımda hiç biri durmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1169347/ahmet-davutoglundan-cumhurbaskaninin-bakara-suresini-okumasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.