PKK'ya ağır darbe

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, üç askerin şehit olduğu saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, Avaşin Basyan bölgesinde 20 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2021, Cuma - 23:48
PKK'ya ağır darbe

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri bugün Tarım ve Orman, Adalet ile Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK'ya vurulan ağır darbe hakkında bilgi paylaştı.

3 şehit verilmesinin ardından başlatılan operasyonlarda 20 teröristin öldürüldüğü belirtirken Akar "Pençe Yıldırım Harekatı Bölgesinde 3 askerimiz şehit edildi. Havadan ve karadan dün MİT ile koordineli şekilde başlattığımız operasyonlarla dün 6, bugün 14 olmak üzere bugün 20 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehitlerimizin kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık bırakmayacağız. Bu yıl içinde 2 bin 619 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar, "Askeri fabrikanın ve arsasının satışı asla söz konusu değildir. Fabrikada 6 fırtına obüsü ve 1 adet Altay tank prototipi üretilmiştir." dedi.

"Olumlu gelişme bekliyoruz"

Konuşmasında F-35 konusuna değinen Bakan Akar, "F-35 konusunda tüm sorumluluklarımızı yerine getirmemize rağmen F-35 alımları reddedilmiştir. ABD ile yapılan görüşmelerin olumlu gelişmesini bekliyoruz. F-35 konusunda ABD'nin tavrı olumsuz olması durumunda Türkiye zorunlu ve tabii olarak başka seçenekleri değerlendirmek zorunda kalacaktır." sözlerini sarf etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1169419/pkkya-agir-darbe
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.