Ali Erbaş: En kısa zamanda ibadete açılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kariye Camii'nin, yapılacak düzenleme ve çalışmaların tamamlanmasının ardından bir cuma namazıyla ibadete açılacağını söyledi.
aa:text:20200828:22320845
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 18:14
Ali Erbaş: En kısa zamanda ibadete açılacak

21 Ağustos'ta Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayınlamasıyla Diyanet İşleri Başkanlığına devredilen Kariye Camii'nde hazırlıklar başladı.

75 yıl sonra ibadete açılacak olan Kariye Camii'nde yapılan çalışmaları inceleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, " Bu işlemler bittikten sonra inşallah en kısa zamanda ibadete açılacaktır. Bir cuma namazıyla başlayacağız." diye konuştu.

“ŞU AN TARİH VEREMİYORUZ”

İçeride bazı işlemlerin yapıldığını belirten Erbaş "Bu kararla süreç başlamış oldu. İçeride yapılacak işlemler var. Bu işlemler bittikten sonra inşallah en kısa zamanda ibadete açılacaktır. Bir cuma namazıyla başlayacağız. Şu an itibarıyla tarih veremiyoruz. İşlemler bittikten sonra inşallah açacağız." şeklinde konuştu.

“ZOR BİR İŞLEM YOK”

Düzenlemelere ilişkin de bilgi paylaşan Erbaş, "Ayasofya'da uyguladığımız planların benzerini burada da uygulayacağız. Zor bir işlem yok. Açılıp kapanan sistemlerle fresklere, resimlere hiç dokunmadan zarar vermeden bunu yapmak mümkündür. İnşallah, bunu da uzmanı arkadaşlarımız yapacaklar." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/117081/ali-erbas-en-kisa-zamanda-ibadete-acilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.