DSÖ: “63 ülkede Omicron mutasyonu tespit edildi”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19’un Güney Afrika'da keşfedilen Omicron mutasyonunun 63 ülkede tespit edildiğini ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceğini bildirdi.
IHA-20211212AW489598
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 00:08
DSÖ: “63 ülkede Omicron mutasyonu tespit edildi”

Kovid-19’un Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron mutasyonu tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, 9 Aralık itibariyle, Omicron mutasyonunun 63 ülkeyi kapsayan 6 DSÖ bölgesinin tamamında tespit edildiği ve mutasyonun aşıların etkinliğini azaltabileceği aktarILdı.

Söz konusu mutasyonun Delta mutasyonundan daha az tehlikeli olabileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Omicron için bugüne kadar aşı etkililiği veya etkinliği hakkında sınırlı veri vardır ve kesin bir kanıt yoktur. Ön kanıtlar Omicron ile ilişkili enfeksiyon ve bulaşmaya karşı aşı etkinliğinde bir azalma olduğunu göstermektedir" ifadeleri yer aldı. 

Omicron mutasyonun Delta mutasyonun yayılma hızını aşabileceğinin ve neden bu kadar hızlı yayıldığının henüz belli olmadığının yer aldığı açıklamada "Mevcut veriler göz önüne alındığında Omicron’un topluluk iletiminin gerçekleştiği Delta mutasyonunu geride bırakması muhtemeldir" denildi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1172482/dso-63-ulkede-omicron-mutasyonu-tespit-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.