Hilmi Gökçınar'dan yerel yönetimlere çağrı

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, yerel yönetimlerin STK'ları ortak akıl masası etrafında toplaması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
28 Ağustos 2020, Cuma - 22:01
Hilmi Gökçınar'dan yerel yönetimlere çağrı

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım’ın sunduğu Gündem Dışı programına konuk oldu.

Federasyonlarının faaliyetlerinden bahseden Hilmi Gökçınar, yerel yönetimlere dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Biz masaya davet etmelerini istiyorum

Gökçınar, yerel yönetimlerin sivil toplum kurumlarının(STK) görüşlerini dinlemesi gerektiğini söylerken “Ankara’da yaşayan bir STK’nın genel başkanlığını yapıyorum. 2003 yılında kuruldu diye zikrediyorum. Yaklaşık 10 yıldan beri de genel başkanıyım. Bir grupla başarılı bir şekilde çalışıyoruz. Ankara siyasetinin de, yerel yönetimlerin de bizim gibi kuruluşları ciddiye almalarını ve ortak akıl masasına bizi de davet etmelerini istiyorum. Çünkü bu şehri biz yaşıyoruz. Bu şehrin sorunlarını iyi kötü biliyoruz. Bu ülkenin sorunlarını da biliyoruz. Nispeten de olsa bir fikrimiz var. Dinlenmemizi istiyoruz. Dinlendikten sonrada fikrimize saygı duyulmasını istiyoruz “ diye konuştu.

Gençlik kollarımız aktif çalışıyor

Federasyonlarının Ankara’daki faaliyetlerini anlatan Gökçınar “Ankara tabii başkent. Kırşehirliler sizde muhtemeldir ki hatırlayacaksınız ve biliyorsunuzdur tüm sınavlarda başarıya giren dereceye giren birinciler Kırşehir den çıkar. Enterasan böyle bir çalışkan yapısı var. Bizim bünyemizde kadın kollarımız ve gençlik kollarımız var. Kadın kollarımızın faaliyetleri başka bir şekilde ama esas gençlik kollarımızın faaliyeti bir tanesi bu. Nedir o. Ankara’daki okuyan Kırşehirli’yi üniversite gençliğini tespit etmek. Hangi üniversite de öğrencimiz? Ne kadar var? Bunların ihtiyaçları var mı yok mu? Burs ihtiyacı var mı ya da buna benzer ihtiyaçlar? Yani direk bu bursu söylemekte aslında arz talebi karşılayamayabiliyor bazen. Ama vakfımız bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor ve her yıl onlarca öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Daha sonra gençlik kollarımız gençlik günleri, gençlik haftaları organize yapıyor. Bu gençliği diri tutmak bir arada tutmak için” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/117338/hilmi-gokcinardan-yerel-yonetimlere-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.