Uzm. Dr. Ümit Yaşar Öztoprak: Bu grev bir uyarı niteliğinde

Sağlık çalışanlarının 15 Aralık Çarşamba günü gideceği grev hakkında Ankara Masası’na konuşan Uzm. Dr. Ümit Yaşar Öztoprak, “Kovid-19 döneminde zorlu şartlarda çalışmak ve zam yapılacağının söylenip geri çekilmesi biz doktorları son noktaya getirdi” dedi.
Zeliha Demirci
|
14 Aralık 2021, Salı - 17:53
Uzm. Dr. Ümit Yaşar Öztoprak: Bu grev bir uyarı niteliğinde

TBMM Genel Kurulu’nda sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev karar aldı. 15 Aralık Çarşamba günü yapılacak grev hakkında Ankara Masası’na konuşan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Ümit Yaşar Öztoprak, “Bu grev bizim için ilk uyarı niteliğinde. Basında maaşı bu kadar konuşulan, sağlık dışında bir iş kolu yok. Grev yaparak emeğimizden aldığımız gücü göstermek istiyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının taleplerini dile getiren Uzm. Dr. Ümit Yaşar Öztoprak, "Kovid-19 döneminde zorlu şartlarda çalışmak ve zam yapılacağının söylenip geri çekilmesi biz doktorları son noktaya getirdi. Son dönemdeki hayat pahalılığı nedeniyle de maaşlarımızda büyük bir gerileme oldu. Hem dinlenme sürelerinin sağlandığı bir çalışma ortamı talebiyle hem de emekliliğe yansıyacak güvenceyle yaşanabilir bir temel ücret talebiyle grev etkinliği yapacağız. Ayrıca pandemi dönemindeki yıpranma payı istiyoruz. Ek göstergenin kademeli olarak artırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Hacettepe Hastanesinde toplanılacak

Uzm. Dr. Öztoprak şöyle devam etti: "Her ildeki doktorlar iş bırakıp büyük hastanelerde toplanacak. Ankara özelinde söyleyecek olursam, 15 Aralık günü saat 12.30’da herkes araçlarla alınacak, Hacettepe Hastanesi önünde herkes toplanacak ve basın açıklaması yapılacak." 

"Bu grev bizim için ilk uyarı niteliğinde" diyen Öztoprak, "Basında maaşı bu kadar konuşulan, sağlık dışında bir iş kolu yok. Grev yaparak emeğimizden aldığımız gücü göstermek istiyoruz. Ayrıca bu grev halk sağlığı için de önemli. 5 dakikada bir MHRS randevusu veriliyor. Hastalarımız da sağlıklı hizmet alamıyor. 5 dakikada hasta kontrol etmemiz bekleniyor. Burada hem insanca dinlenme süremiz yok hem de hastalara verilen vakit kısıtlı. Gerekli sürelerin sağlanması hasta sağlık hakkının da içinde var. Sadece hekimler değil bütün sağlık çalışanları ile yaptığımız bir grev bu. Bu bir süreç zamanla verim alacağız." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1174813/uzm-dr-umit-yasar-oztoprak-bu-grev-bir-uyari-niteliginde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.