Ertan Işık ile Fatih Ünal arasında tartışma

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkanvekili Fatih Ünal ile CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık arasında tartışma yaşandı.
Ankara Masası
|
15 Aralık 2021, Çarşamba - 18:46
Ertan Işık ile Fatih Ünal arasında tartışma

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı 3. Birleşimi'nde ufak çaplı bir gerginlik yaşandı.

Meclis'te Başkanvekili Fatih Ünal ile CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık arasında Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni aldığı otobüslere ne kadar borçlandığı tartışması çıktı.

Fatih Ünal, yeni otobüsler için verdiği soru önergesinde kendisine 5 milyon Euro'luk bir borçlanma yapıldığının bildirildiğini, aslında 54 milyon Euro'luk bir borçlanmanın olduğunu söyledi. Ünal, doğru bilgilendirilmenin önemine dikkat çekerek yeni bir açıklama talep etti.

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık ise Ünal'a Twitter üzerinden yapılan açıklamayı takip edip etmediğini sordu.

İşte yaşanan o diyalog:

Fatih Ünal: 2 gün önce bana cevap verildi. Bana Avrupa Bankasından ne kadar kredi kullandığı ve şimdiye kadar ne verildiği ile ilgili bir bilgilendirme yazısı verildi ama biraz eksik verilmiş. 54 milyonluk bir krediye ben imza attığımızı biliyorum ama bununla ilgili Kemal Bey de yanlış bilgilendirilmiş. Yani burada bir borçlandırma var. Borçlandırmayla ilgili daha dikkatli konuşulursa sevinirim.

Ertan  ışık: Aslında siz iki gün önce bana bilgi verildi dediniz ama bu kamuoyuyla paylaşılalı 15 gün falan oluyor. Siz Twitter’ı çok takip ediyorsunuz.

Fatih Ünal: Bana verilen cevap 2 gün önce. Ben bana verilen cevabı söyledim.

Ertan Işık: Kamuoyuyla genel manada paylaşılmıştır. Siz de Twitter ile çok ilgili olduğunuz için orada okuduğunu zannetmiş olabilirler çünkü Twitter ile çok içli dışlısınız. Okumamanız bana biraz garip geldi. Onu açıklamak istedim.

Fatih Ünal: Ertan Bey benim orada verdiğimiz soru önergesi belli ama buna rağmen çok eksik bir cevap verilmiş. 2 gün önce verildi.

Ertan Işık: Eksik ne?

Fatih Ünal: Burada 5 milyon kredi kullanıldı diyor, halbuki 54 milyon kullanıldı.

Ertan Işık: 5 milyon Euro.

Fatih Ünal: 5 milyon Euro evet 54 milyon Euro kullanıldı.

Ertan Işık: 2 yıl ödemesiz o.

Fatih Ünal: Nihayetinde bana gelen evrakı ben sana gösteriyorum. Resmi evrak bu. Resmi evrakta ayrıntılı yaparsın. Ben ayrıntılı cevap istemişim. Bunu savunmayın çünkü resmi evrak olarak çok eksik yazı gelmiş.

Ertan Işık: Hangi ayrıntıları istiyorsanız gelsin.

Fatih Ünal: İstedim ama gelmedi. Arkadaşlarına söyle bir dahakine daha ciddi olarak yazı göndersin. Yazıyı okumak istemiyorum ama hoş bir konuşma olmaz. Nihayetinde ayrıntılı yazı gelmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1176115/ertan-isik-ile-fatih-unal-arasinda-tartisma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.