Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında...

TCMB Para Politikası Kurulu bugün politika faizini belirlemek için toplanacak. Karar 14.00'te açıklanacak. Federal Açık Piyasa Komitesinin bu yılki son toplantısında piyasa beklentileri dahilinde faiz oranı sabit tutulurken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının kararına çevrildi...
Samet Dirican
|
16 Aralık 2021, Perşembe - 08:36
Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında...

TCMB son dönemlerin en önemli toplantılarından birine hazırlanıyor. Merkez Bankası son toplantıda faiz oranını 100 baz puan indirerek yüzde 15'e düşürmüştü. Bu kararın ardından Dolar TL karşısında yükselişini sürdürmüştü.

Dün FED faiz kararında bir değişikliğe gitmezken, tüm gözler Merkez Bankasının bugün açıklayacağı faiz kararında.

TCMB Para Politikası Kurulu, 16 Aralık Perşembe günü (bugün) Aralık ayı faiz kararını vermek için toplanacak. Karar saat 14.00’te açıklanacak.

Beklentiler ne yönde?

Anadolu Ajansı'nın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu beklenti anketine göre, katılım sağlayan ekonomistlerin çoğu, bu ay da faizde 100 baz puan indirim beklediklerini belirtti. AA Finans'ın 16 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 100 baz puan indirim yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 1 ekonomist 25 baz puan, 1 ekonomist 50 baz puan, 1 ekonomist 75 baz puan, 14 ekonomist 100 baz puan, 1 ekonomist 150 baz puan ve 2 ekonomist de 200 baz puan politika faizinin düşürüleceğini tahmin ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1176749/gozler-merkez-bankasinin-faiz-kararinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.