Rusya'da yabancılara parmak izi dönemi

Rusya'da yabancılara parmak izi verme zorunluluğu getiren yasa 29 Aralık'ta yürürlüğe giriyor.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2021, Perşembe - 17:08
Rusya'da yabancılara parmak izi dönemi

Rusya'da yabancılara parmak izi verme zorunluluğu getiren yasa için geri sayım başladı.

29 Aralık'ta yürürlüğe girecek uygulama, ülkeye 90 günden fazla kalmak için giriş yapan tüm yabancıların parmak izi kaydını, fotoğraf çekimini ve tıbbi muayeneden geçmesini zorunlu kılıyor. 

Yabancıların aynı zamanda sağlık belgesi alıp, uyuşturucu ve HİV testlerinden geçerek bulaşıcı hastalıklarının bulunmadığına dair resmi belge sunmaları gerekiyor.

Yasaya göre;

-Rusya'da 90 takvim gününden daha uzun süre kalacak olan tüm yabancı vatandaşların göç merkezlerinde yapması gereken işlemlerde parmak izi kaydı ve biyometrik fotoğraf çekimi zorunlu olacaktır. Bu işlemleri gerçekleştiren herkese bir sertifika verilecektir.

-İkamet işlemleri için yapılacak başvurular öncesi sağlık belgesi almak zorunda olacak tüm yabancı vatandaşların uyuşturucu testinin yanı sıra HİV(AİDS) testinden de geçerek başkaları için tehlike oluşturan bulaşıcı hastalıkların bulunmadığına dair resmi belge sunması mecburi olacaktır.

-Bu gerekliliklerden kaçınılması durumunda , bu Türk göçmenlerin Rusya Federasyonu'ndaki geçici kalış süreleri azaltılacaktır.

-Tespit edilen uyuşturucu bağımlıları be HIV bulaşmış kişilerle ilgili olarak, Rusya'da kalmalarının istenmediğine dair bir karar verilecektir.

-Rusya Federasyonu'na 90 günden fazla süre için gelen tüm vatandaşların ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 gün, Rusya'ya çalışmak için gelen yabancıların ise 30 gün içinde bu işlemleri tamamlaması gerekecektir.

-Patent başvurusu veya çalışma izni başvurusunda da aynı prosedür uygulanacaktır.
-

-6 yaşından küçük kişiler bu uygulamadan muaf tutulacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1177591/rusyada-yabancilara-parmak-izi-donemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.