Darp edildiğini iddia eden kadın erkeğin beyanı esas alınarak evden uzaklaştırıldı

Ankara'da şiddet gördüğünü iddia eden kadının koruma kararı, 81 yaşındaki kocasının boşanma davası açmasının ardından kaldırıldı. Kadın ayrıca evden uzaklaştırıldı.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2021, Perşembe - 18:11
Darp edildiğini iddia eden kadın erkeğin beyanı esas alınarak evden uzaklaştırıldı

Ankara'da 81 yaşındaki resmi nikahlı eşi tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını, darp ve hakarete maruz kaldığını iddia eden ve raporları bulunan kadın; koruma kararı alınmasının ardından evden uzaklaştırıldı. 

T24'ten Nilüfer Gülbaş'ın haberine göre; Türkiye’de çocuk ve yaşlı bakıcılığı yapan Azerbaycan vatandaşı 61 yaşındaki kadın, geçtiğimiz yıl, tanıştırıldığı 81 yaşındaki adam ile evlendi.

Kadın hakkında koruma kararı verilmişti

Ancak kadının iddiasına göre evlendikten kısa bir süre sonra şiddet görmeye başladı. Kadın, uzun süre yaşadıklarını gizledi. Daha önce çocuğunun bakıcılığını yaptığı avukatın bedenindeki darp izlerini fark etmesiyle, şiddet gördüğünü anlattı.

Ayrıca kadın aynı binada yaşadığı üvey oğlu tarafından, eşinin malvarlığı nedeniyle, tehdit edildiğini söyledi. Eşinin oğlunun Seni arayacak hiç kimse yok, burada kimsen yok, seni gömeriz ve kimse seni bulamaz” dediğini öne sürdü.

Avukatın yaptığı başvuru üzerine, kadın, bu iddialarını savcılık ifadesinde anlattı ve aldığı darp raporu göz önünde bulundurularak koruma kararı verildi.

Evden uzaklaştırılmasına karar verildi

Eşini darp ettiği iddia edilen kocanın boşanma kararı almasının ardından Ankara Aile Mahkemesi, kadın hakkındaki koruma kararını kaldırdı. Erkeğin "Beni silahla tehdit etti" ifadeleri esas alınarak koca hakkında koruma kararı alındı ve kadının evden uzaklaştırılması kararlaştırıldı. Evden uzaklaştırılan kadının avukatının yanına yerleştiği öğrenildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1177867/darp-edildigini-iddia-eden-kadin-erkegin-beyani-esas-alinarak-evden-uzaklastirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.