Domuz sürüsünün saldırısına uğrayan köpek hayata tutundu

Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, ilçede tek bacağı kopmuş ve vücudunda ağır yaralar bulunan bir köpeği merkeze götürerek tedavi altına aldı.
Ecem Çetin
|
19 Aralık 2021, Pazar - 10:25
Domuz sürüsünün saldırısına uğrayan köpek hayata tutundu

Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, vatandaşlar tarafından Ciğir köyünde tek bacağı kopmuş ve vücudunda ağır yaralar bulunan bir köpeğin ölmek üzere olduğunun bildirilmesi üzerine harekete geçti.  

Köpeğin bulunduğu bölgeye hareket eden ekipler, ağır yaralı haldeki köpeği merkeze götürdü. Yapılan incelemede vücudunun birçok bölgesinde derin kesiklerin oluşmasına neden olan diş izleri bulunan ve sol ön bacağı kopan köpeğin yaban domuzu sürüsünün saldırısına uğradığı belirlendi. 

Köpek belediye veterinerince yapılan başarılı ameliyatın ardından yaşama tutundu. Tedavi süreci devam eden ve belediye ekiplerince sağlık durumu hassasiyetle takip edilen Mazlum adı verilen köpek, bundan sonraki yaşamını üç bacağıyla sürdürecek.

Onlar bizim dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız can dostlarımız

Sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı her zaman duyarlı olduklarını belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, "Onlar bizim dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız can dostlarımız. Onlar bizlere Allah’ın emaneti. Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz gerekli müdahaleleri yaparak, can dostumuzun yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuzun yaşama tutunması bizleri çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1184362/domuz-surusunun-saldirisina-ugrayan-kopek-hayata-tutundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.