Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı

Afrikalı gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi. Faize karşı olduğunu yineleyen Erdoğan, "Ben halkımı faize ezdirmeyeceğim" dedi.
Ankara Masası
|
19 Aralık 2021, Pazar - 17:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya geldi. 

Konuşmasında ekonomiye ilişkin mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz karşıtlığını bir kez daha vurguladı.

"Yolumuza devam edeceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz"

 "Yolumuza devam edeceğiz, enflasyonu da düşüreceğiz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Asgari ücret açıklaması yaptık. Bu son 50 yılın en önemli asgari ücrette artışın olduğu bir açıklamadır. Gelir vergisi damga vergisi asgari ücretten alınmış soyutlanmıştır. Halkımız bunu anlıyor. Açıkladığımız 4 bin 250 lirayla halkımız iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu görmüş oldu."

"Vatandaşımı faize ezdirmeyeceğim"

 "Bir diğer karar daha var. Faizin özellikle 100 baz puan tekrar düşürülmüş olmasıdır. Muhalefet ve malum çevreler kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar. Ben de faize karşı olduğumu hep söyledim. Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu yine indireceğiz. Ben vatandaşımı, halkımı faize ezdirmeyeceğim." diye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD'nin enflasyonda çok ciddi sıkıntının içinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de de faizcilerin bu işi hala savunmanın gayreti içinde olduklarını aktaran Erdoğan, "Biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. En kısa zamanda enflasyon aşağıya inmeye başlayacak. Çünkü faiz sebep enflasyon neticedir. Bu da benim tezimdir." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1184772/cumhurbaskani-erdogandan-faiz-ve-enflasyon-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.