Metin Lokumcu davasının ilk duruşması görüldü

Emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun ölümüne ilişkin görülen davanın ilk duruşmasında; sanık polislerin mahkeme salonuna getirilmesine karar verildi ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2021, Pazartesi - 18:48
Metin Lokumcu davasının ilk duruşması görüldü

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde dönemin Başbakan'ı Erdoğan'ın mitingi öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu ile ilgili dava Trabzon’da görülmeye başlandı.  Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada haklarında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuksuz bulunan 13 polisin yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme salonunda Metin Lokumcu'nun  eşi ve yakınları ile sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan sanıklardan 8’i; Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, diğer sanıklar katılmadı.

Lokumcu'nun avukatı  Meriç Eyüpoğlu'nun şüphelilerin mahkeme salonuna getirilmesi ile bazı baro başkanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının soruşturma dosyasına müdahillik talebi, mahkeme heyeti tarafından reddedildi. 

Sanıklar mahkeme salonuna getirilecek

Mahkeme heyeti, sanıkların SEGBİS'te yaşanan sorunlar nedeniyle bizzat duruşmada hazır bulunması kararını vererek, duruşmayı 6 Ocak 2022 tarihine erteledi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186243/metin-lokumcu-davasinin-ilk-durusmasi-goruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.