Yenimahalle'de yeşil alan seferberliği

Yenimahalle Belediyesi, 2021 yılında yaptığı park ve bahçe çalışmaları ile yeşil alan miktarını 3,5 milyon metrekareye yükseltti.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2021, Salı - 11:14
Yenimahalle'de yeşil alan seferberliği

Yenimahalle Belediyesi  yeşil alanda rekora koşuyor. 2021 yılı boyunca 700 bine yakın çiçek, 500 binden fazla fidan diken belediye ekipleri, 14 yeni park açarken 50 parkın da revizesini yaparak  ilçedeki yeşil alan miktarını 3,5 milyon metrekareye yükseltti.

Yeşil alanda hedef Avrupa standartları

Yenimahalle’de doğaya yapılan yatırımlar arttırıldı. Toplam 489 tam donanımlı parkıyla ilçe sakinlerine bol oksijen ve huzur ortamı sağlayan belediye, bir yılda 660 bin adet mevsimlik çiçek, 505 bin adet de fidan dikti. Yenimahalle Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına yükseltme hedefliyle toplam yeşil alan miktarını 3,5 milyon metrekareye yükseltti.

"Doğa ne kadar sağlıklı olursa bizler de o kadar sağlıklı oluruz"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar iklim değişikliğine de vurgu yaparak, "Ülkemizin ve dünyamızın kirlendiği, iklim değişikliğinin her geçen gün dünyayı daha fazla tehdit ettiği bir ortamda doğaya sahip çıkmak, Yenimahalle’yi daha yeşil hale getirmek için el birliği ile çalışıyoruz. Doğa ne kadar sağlıklı olursa bizler de o kadar sağlıklı oluruz. Bu sebeple 2021 yılında da ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarımıza daha fazla ağırlık verdik. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Tüm ilçe sakinlerinden de çevreye karşı çok daha duyarlı olmalarını, doğayı korumalarını önemle rica ediyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186741/yenimahallede-yesil-alan-seferberligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.