Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Milleti kazanırken sizler kaybedeceksiniz...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Zor ve sıkıntılı günler geçirdik, elbette bedeller ödedik ama bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık. Faiz sevdalıları ya bu milletle kazanacak ya da Türk Milleti kazanırken onlar kaybedecek.' dedi.
Samet Dirican
|
22 Aralık 2021, Çarşamba - 12:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Milleti kazanırken sizler kaybedeceksiniz...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasında ekonomide atılan adımları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ne yaptığımızı biliyoruz, niçin yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı biliyoruz, nereye gittiğimizi biliyoruz, nereye ulaşacağımızı biliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup konuşmasından satırbaşları şu şekilde;

Hedeflerimizden kopmadık

Önceleri gizli saklı yürütülen ambargolar açıkça yapılır hale geldi. Salgınla birlikte küresel ekonomide başlayan dalgalar bile ülkemiz aleyhine dönüştürülmeye çalışıldı. Dışarıdan bu oyunlar kurulurken içimizdekilerde bu oyuna ortak oldu. Her türlü tuzağı bozarak yolumuza kararlılıkla devam ettik. Zor ve sıkıntılı günler geçirdik. Elbette bedeller ödedik ama bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık.

Bunların tarihleri yüksek enflasyon ve faiz ile dolu

Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Bu ülkede enflasyonu biz düşürdük, faizi yüzde 4.5'lere düşüren bizdik. Ama sizin kitabınızda ne düşük enflasyon ne de düşük faiz yok. Sizin tarihiniz yüksek enflasyon ve faizle dolu. Halkımızı ezdirmeyeceğiz. Bunlara alışacaksınız. AK Parti iktidarı ile bunların nasıl olduğunu öğreneceksiniz. Tüm bu birikimin üstüne yeni bir atılım içerisindeyiz. Bugüne kadar girdiğimiz mücadelelerden nasıl alnımızın akıyla çıktıysak bu defa da istediğimiz neticelere ulaşacağız. Önümüzde tuzaklar var ama bizim azmimiz bunların hepsinden üstündür. Yeter ki birliğimize sahip çıkalım. Bunu başardığımızda diğer her şeyin üstesinden geliriz.

Bay Kemal...

Aylardır erken seçim diyorlar. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023'te olacağını söylüyordu. Sürekli bunu söylememize rağmen yatıyor kalkıyor erken seçimden bahsediyor. Belirlenen tarih ne ise o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum.

Türk Milleti kazanacak ama sizler kaybedeceksiniz

Ülkenin felaketinden medet uman kifayetsizlere sesleniyorum. Buradan manşetlerle hükümet devirenlere sesleniyorum. Buradan darbe heveslilerine sesleniyorum. Buradan emek vermeden para kazanma peşinde koşanlara sesleniyorum. Buradan terörle şiddetle tehditle ambargoyla Türk siyasetini dizayn etmeye çalışan emperyalistlere sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Türkiye'nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz. Bu milletin alın terini sömüremeyeceksiniz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız. Ya millet iradesini kabul edeceksiniz ya da kaybedeceksiniz. Türkiye kazanacak, Türk Milleti kazanacak ama siz kaybedeceksiniz.

Kur düştükçe yüzleri düşüyor

Ne yaptığımızı biliyoruz, niçin yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı biliyoruz, nereye gittiğimizi biliyoruz, nereye ulaşacağımızı biliyoruz. Gideceğimiz yer asırlık değişiklikler yapacak bir yer. Bu yüzden yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır.

Milletimiz atılan bu adımı benimsemiş piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Kalbi ve zihni kirlenmeyen herkes bunu olumlu karşılıyor. Bugün Türkiye ekonomisi kur üzerinden çökertilmeye çalışırken yüzleri gülenlerin istikrar ve ekonomi yeniden güçlendiğinde yüzlerinin düştüğünü görüyoruz. Ülkenin ve milletin hayrına bir gelişme yaşandığında hiç değilse susup kenara çekilme erdemini gösterin. Kurun dengeye oturması üretimden enflasyona ekonominin her alanını etkileyen olumlu bir gelişmedir ve bu unutulmamalıdır.

Orman işçilerine müjde

Ormanların bakım ve üretim işlerini yapan köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. Birim üretim fiyatlarında yılbaşından itibaren yüzde 23 ve Temmuz ayı itibarıyla da yüzde 23 olmak üzere artırıyoruz. Bununla birlikte de kuraklıktan etkilenen çiftçilerimiz içinde kuraklık ödemeleri bugün itibariyle başladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1189230/cumhurbaskani-erdogan-turk-milleti-kazanirken-sizler-kaybedeceksiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.