Konut ve otomobil fiyatları düşecek mi?

Dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte vatandaşlar, 'konut ve otomobil fiyatlarında da bir düşüş yaşanacak mı?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Otomobil fiyatları ile ilgili Ankara Masası'na açıklamalarda bulunan Ankara Oto Galericiler Derneği Başkanı İlkay Kalkan, "Dövizdeki bu indirimden dolayı insanlar kendilerini beklemeye aldı. Vatandaşlar piyasada yaşanacak indirimi bekliyorlar." dedi. Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Fırat Yetkin ise konut fiyatlarında ki beklentiye ilişkin, "Dövizde ki düşüş fiyatlara elbette yansıyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara Masası
|
22 Aralık 2021, Çarşamba - 16:23
Konut ve otomobil fiyatları düşecek mi?

Dolar ve eurodaki artış otomobil fiyatları ile konut fiyatlarını da etkilemiş, satışlar düşmüştü. Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası gözler otomobil ve konut fiyatlarına çevrildi.  Ankara Oto Galericileri Derneği Başkanı İlkay Kalkan ve Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Fırat Yetkin dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte konut ve otomobil fiyatlarında beklenen indirimi Ankara Masası'na değerlendirdi.

"Talep azaldı, satan çoğaldı"

Ankara Oto Galericileri Derneği Başkanı İlkay Kalkan, vatandaşların otomobil piyasasında yaşanacak indirimi beklediğini belirterek, "Yeni açıklanan ekonomik paketten şahsım adına memnunum. Genel olarak piyasadaki herkes de mutlu. Daha önce dengeli bir fiyat yoktu. Gelinen noktada yapılan açıklamadan sonra piyasada bir şaşkınlık söz konusu. Dövizdeki indirimden dolayı insanlar kendilerini beklemeye aldı. Vatandaşlar piyasada yaşanacak indirimi bekliyorlar. Bugün Hundai firması indirime gittiğini açıkladı. Diğer firmalarda açıklamadan önce zam yapmışlardı, o zamları geri aldılar. Piyasada böyle bir hava hakim. Yüksek dövizden alım yapan vatandaşlar piyasaya giremiyor, yüksek maliyetten alım-satım yapmıyor. İnsanlar beklenti içine girince piyasalarda durgunluk oluyor. Bu durum bir hafta mı sürer, bir ay mı sürer bilinmiyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla bandrol olayları da işin içine giriyor. Genel anlamda binicilerimiz 1’inci ayda pazarlığı yapıp firmayla anlaşma yapmak istiyorlar. Döviz yükselişteyken alan kazandı satan kaybetti diyordum. Şimdi ise talep azaldı, satan çoğaldı. Genel olarak yeni yıla girdiğimizde piyasaların durumu netleşir." açıklamalarında bulundu.

"Konut sahipleri doların yine yükseleceği yönünde bir beklentisi var"

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Fırat Yetkin ise döviz kurunda yaşanan düşüşün konut fiyatlarına henüz yansımadığını belirterek, "Piyasalar son yaşanan döviz hareketliliği ile birlikte değişik bir hal aldı. Konut sahibi olanlar, 'yüksek fiyattan aldım ve dövizin tekrar yükselmesini bekleyeceğim' diyor. O yüzden şuan da dövizde ki düşüşün fiyatlara bir yansıması söz konusu değil. Zaten dövizdeki azalış yeni bir durum. Henüz konut sahipleri veya kiracılardan 'fiyatı düşürelim' şeklinde bir talep söz konusu değil. Konut sahiplerinin doların yine yükseleceği yönünde bir beklentisi var. Dövizde ki düşüş fiyatlara elbette yansıyacaktır. Piyasada zaten suni bir artış vardı. Ben birkaç güne kadar piyasanın normal seviyesine geleceğini düşünüyorum. Ancak dolarda yine herhangi bir oynama olursa vatandaş yine eski yüksek fiyatlara döner gibime geliyor." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1189782/konut-ve-otomobil-fiyatlari-dusecek-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.