Dolarları kim sattı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmayla birlikte dolarda yüzde 35 civarında değer kaybı yaşandı. Kurdaki bu düşüş ile birlikte yeni bir tartışmanın fitili de ateşlendi.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 10:20
Dolarları kim sattı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından açıkladığı 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' desteği programının ardından dolar 6 TL değer kaybederek 12 TL'nin altında işlem görmeye başladı. Kurdaki dakikalar içerisindeki gerileme de Türkiye'de yeni bir tartışmayı ortaya çıkardı.

Bir kesim kurdaki düşüşü kamu bankalarının ve Merkez Bankası'nın sattığı döviz rezervlerine bağlarken diğer bir kesim ise vatandaşın Erdoğan'ın açıklamalarının ardından döviz satışı gerçekleştiğini savundu.

CHP'den kur iddiası

Döviz kurlarındaki aşağı yönlü seyri değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, vatandaştan ziyade Merkez Bankası'nın kura müdahale ettiğini iddia etti. Öztrak konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Dolar nasıl düştü? Anlaşılan yine arka kapıdan döviz satarak. 20-21 Aralık'ta TCMB'nin net döviz pozisyonunda 6 milyar lık erime var. TCMB son doğrudan müdahalesini 17 Aralık'ta yaptı. İki günde bu dolarlar nasıl satıldı? Unutulmasın, "Gizlide gebe kalan, Aşikarda doğurur."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1190552/dolarlari-kim-satti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.