Engelliler Haftası’nda engellilere oyun sürprizi

Büşra Bayrak
|
09 Mayıs 2020, Cumartesi - 12:37
Engelliler Haftası’nda engellilere oyun sürprizi

Engelliler Haftası dolayısıyla Etimesgut Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin eğlenceli vakit geçirmelerini sağladı.

Etimesgut Belediyesi korona virüs salgını nedeniyle geçici süreyle kapatılan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören engellilere, sürpriz yaptı. Engelliler Haftası'nda gruplar halinde merkezin bahçesine getirilen öğrenciler eğitmenleri gözetiminde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak bir saat eğlendi, bol bol moral depoladı.

Engelliler büyük sevinç yaşadılar

Öğrenciler, ailelerinin de onayıyla korona virüse karşı dezenfekte edilen Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ait araçlarla evlerinden alındı. Maske takılan ve ateşleri ölçülen engelliler sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek ikişer kişi bindikleri midibüslerle Engelsiz Yaşam Merkezi bahçesine getirildi. Uzun bir aradan sonra eğitim gördükleri merkezi gören engelliler büyük sevinç yaşadı.

Oyunlar oynadılar

Engelliler kendileri için hazırlanan ‘survivor’ parkurunda eğlenceli vakit geçirirken, masa tenisi, tenis gibi etkinliklerle enerji depoladı. 

Önümüzdeki hafta boyunca merkezde eğitim gören engellileri gruplar halinde almayı planlayan Etimesgut Belediyesi, böylece engelli ailelerini rahatlatmayı ve işlerini yapmasına imkân sağlamayı hedefliyor.

“Engellilerimizle diyalogumuz devam ediyor”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye'nin örnek Engelsiz Yaşam Merkezi’nde koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici eğitime ara verdiklerini hatırlattı. Demirel, "Merkezimizde eğitim alan 370 öğrencilerimizin evlerinde de eğitim ve tedavilerinden geri kalmaması için personelimiz yoğun gayret sarf ediyor. Engellilerimizle diyalogumuz devam ediyor. Engelliler Haftası'nda engellilerimizi evlerinden alarak çok özledikleri engelsiz yaşam merkezimize getirdik. Kısa sürede olsa bir oyunlar oynadılar, enerji depoladılar. İnşallah salgını kısa sürede atlatırız ve engelsiz yaşam merkezimizde engellilerimizin eğitim, tedavi ve rehabilitasyonlarına devam ederiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11907/engelliler-haftasinda-engellilere-oyun-surprizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.