Koronavirüs tedavisinde adım adım yeni döneme

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), ABD'li ilaç firması Merc'in koronavirüs tedavisinde kullanılması için geliştirdiğini hapa acil kullanım onayı verdi. FDA daha önce Pfizer'ın geliştirdiği hapa da onay vermişti.
Ankara Masası
|
23 Aralık 2021, Perşembe - 21:06
Koronavirüs tedavisinde adım adım yeni döneme

ABD Gıda ve İlaç İdaresinden (FDA) koronavirüs vakalarının tedavisinde yeni bir yöntem olan haplı tedavi için ikinci onayını da verdi.

Kuruluştan yapılan açıklamada, Kovid-19'a karşı etkisi ispatlanan ikinci hap olarak Merc firmasının ürettiği Molnupiravir ilacının da Omicron varyantıyla mücadele için onaylandığı duyuruldu.

Tüm yetişkinler kullanacak

Açıklamada, acil kullanım izninin yaşlılar, obezlik ve kalp hastalığı gibi rahatsızlıkları olanlar da dahil olmak üzere Kovid-19 belirtileri olan tüm yetişkinleri kapsadığı belirtildi.

İkinci hap oldu

Pfizer'ın Paxlovid ilacının onaylanmasından bir gün sonra alınan kararla hastaların eczanelerden alarak evde kullanabileceği Molnupiravir, Kovid-19'a karşı ağızdan alınan ikinci tedavi yöntemi olarak kayıtlara geçti.

Ekimde başvuru yapmıştı

New Jersey merkezli Merck firması 11 Ekim'de Kovid-19'a karşı geliştirdiği ilaca acil kullanım onayı verilmesi için FDA'ya başvurmuştu.

İngiltere, Merck’in ürettiği "Molnupiravir" isimli ilacın kullanımına onay veren ilk ülke olmuştu.

Merck, Molnupiravir'in virüse yeni yakalanmış kişilerde hastaneye yatış ve ölüm riskini yüzde 50 düşürdüğünü bildirmişti.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1191702/koronavirus-tedavisinde-adim-adim-yeni-doneme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.