EBA'da işaret dili dersi

Ankara Masası
|
09 Mayıs 2020, Cumartesi - 13:45
EBA'da işaret dili dersi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası için EBA programı kapsamında farkındalık çalışması yapacaklarını açıkladı.  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen uzaktan eğitim programı EBA’da Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk İşaret Dili (TİD) videoları yayınlanarak öğrencilere ve öğretmenlere ulaştırılacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, amaçlarının işaret dilini, eğitim çağındaki çocuklara tanıtmak ve Engelliler Haftasında farkındalığı artırmak olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Selçuk; “İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine özel videolar hazırladık. Videolar, Türk İşaret Dili hakkında kısa bilgi, temel günlük konuşmalarda kullanılan kelimelerin işaret dili olarak öğretilmesi ve ardından öğrenilen kelimelerin diyalog olarak kullanımını içeriyor” diye konuştu. Selçuk, videolarda işitme engelli öğrenci ve öğretmenlerle, Bakanlığın Türk İşaret Dili tercümanlarının yer aldığını da kaydetti.

Videolar 10-16 Mayıs tarihlerinde hafta içi yayımlanacak

Videolar, EBA TV, eba.gov.tr ve özel okullar tarafından yürütülen uzaktan eğitim programlarında, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında hafta içi 5 gün süreyle yayımlanacak.   Öte yandan, Bakanlık, EBA TV kapsamında yayınlanan dersleri işaret diline çevirerek, bu dersleri erişebilir hale getirmek için de bir proje yürütüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/11946/ebada-isaret-dili-dersi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.