Ankara Üniversitesinde başörtüye saldırı iddiası

Ankara Hukuk İstikâmet Topluluğu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde bir akademisyenin başörtülü öğrencileri aşağıladı iddia edildi.
Ankara Masası
|
27 Aralık 2021, Pazartesi - 17:05
Ankara Üniversitesinde başörtüye saldırı iddiası

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde başörtülü öğrencinin bir akademisyenin sözlü tacizine ve aşağılayan ifadelerine maruz kaldığı öne sürüldü.

Ankara Hukuk İstikâmet Topluluğu tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada "Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde geçtiğimiz bir ay içinde Müslüman öğrenciler olarak inancımız üzerinden sözlü tacize aşağılamaya ve çirkin ifadelere maruz kalmaktayız. Fakültemizde ders işlenirken konudan bağımsız bir şekilde öğretim görevlisi tarafından “Kamuda başörtülü memur görmek istemiyorum. Polise, hakime başörtüsü yakıştırmıyorum” ifadeleri, diğer fakültemizde ise sınıfta tek tesettürlü öğrencinin bulunduğu bir derste “Başörtüsünü neden takıyorsunuz? Neden farz? Başörtülü biri anlatsın” ifadeleri kullanılmış akabinde arkadaşımızın cevabı “Sesini yükselt, duyamıyorum. Öne doğru gel” emirleriyle provoke edilmiş, ardından “Ben bu kadınlara çok üzülüyorum. Nasıl kendini ezdirmeye, baskılamaya, örtülmeye bu kadar istekli olurlar? İfadeleri ile birlikte inancımız kendilerinde tahkir edilmeye çalışılmıştır." denildi.

"Kampüste gerici ve yobaz zihniyetin barınmasını istemiyoruz"

Akademisyenin mesleğinden men edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şöyle devam edildi;

Mazide kalmadığının göstergesi olan ve toplumsal barışı boza bu ifadelere başörtüsü ve inancı nedeniyle nefret suçuna maruz kalan, belli meslek gruplarına yakışmadığı ifade edilen ve dahi eşitliğe aykırı bir şekilde bu mesleklerden men edilmesi gerektiği konuşulan, cümlelerin muhatabı Müslüman öğrenciler olarak Dur diyoruz! Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde hala bu gerici ve yobaz zihniyetin barınmasını istemiyoruz. Toplumu alenen kin ve nefrete teşvik edip provokasyonla tahrik eden bu zihniyet eşitlik ilkesine aykırı bir duruştadır. Bugün bu eşitlikten uzak zihniyetin karşısında durmak yarın başka yerlere sıçramasını da engelleyecektir. Yasakçı ve saygısız zihniyetinizin karanlığı ile İslam’un nurunu söndüremeyeceksiniz

AK Partili Yıldız'dan yaşananlara tepki

Yaşananlara Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da tepki gösterirken "Geçmişte kalmasını ümit ettiğimiz arkaik tahkirlerin halen “hukuk” fakültelerinde devam ediyor olmasını endişe ile karşılarken; kimsenin bu nobranlığa cesaret edemeyeceği bir toplumsal duyarlılık noktasında buluşmalıyız çağrısında bulunuyorum!" paylaşımında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1199340/ankara-universitesinde-basortuye-saldiri-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.