HDP'den CHP'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile genel merkezde görüştü.
Ankara Masası
|
28 Aralık 2021, Salı - 15:25
HDP'den CHP'ye ziyaret

Muhalafet partilerle tek tek görüşme gerçekleştiren HDP heyeti, sabah saatlerinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından  CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile beraberindeki heyet, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdıklarını belirten Kılıçdaroğlu "Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeli, konuşmalıyız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Bu çerçevede Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler, biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden, esnafın, çiftçinin, emeklinin sorunlarından söz ettik. Elbette ki farklı görüşlerimiz var ama elbette her görüş bizim için değerlidir. Tekrar hoş geldiniz. Teşekkür ederiz" dedi.

"Heyetler arası görüşmeler devam edecek"

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da Türkiye'nin acil çözülmesi gereken konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu, bunun da erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye'nin gündemine geleceğini savunan Pervin Buldan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne vereceğimiz ortak önergeyle erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifimizi de sunduk bugün Sayın Genel Başkan'a. Kendi aralarında istişare edecekler tabii ki milletvekilleriyle birlikte ve bize en kısa zamanda bu konuyla ilgili görüşlerini bildirecekler." diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, diyalog, müzakere ve istişareyle toplumsal barışın kurabileceğini topluma göstermek gerektiğini kaydetti. Muhalefetle yaptıkları görüşmelerin önemine vurgu yapan Sancar, "Heyetler arası görüşmeler olarak devam edecektir. İhtiyaç duyulduğunda başkanlar, eş başkanlar olarak bizler ve başkanlar düzeyinde de bu görüşmeleri sürdürme isteğimizi bir kez daha dile getirdik. Türkiye'nin sorunlarına birlikte çözüm aramamız lazım." dedi.

Sancar da partiler arası görüşmelerin devam edeceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1205230/hdpden-chpye-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.