Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu

Ankaralı mimar Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz için 3 ayrı suçtan müebbet ve 7 yıla kadar hapis istemiyle hapis istendiği iddianame hazırlandı.
Ankara Masası
|
29 Aralık 2021, Çarşamba - 13:32
Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz için istenen ceza belli oldu

Sabah'ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Can Göktuğ Boz'un samuray kılıcı ile vahşice katlettiği Başak Cengiz'in ölüme ilişkin soruşturmayı tamamladı.

Boz hakkında 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olaya müdahale etmeye çalışan bir mağduru 'silahla tehdit' ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet suçlarından toplamda 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamenin İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Kabul edilmesi halinde Boz'un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz ay İstanbul Ataşehir'de mimarlık eğitimi için Ankara'dan İstanbul'a giden 28 yaşındaki Başak Cengiz, sokak ortasında Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledildi.

Samuray kılıcı ile dehşet saçan Can Göktuğ Boz, önce emniyette, sonra savcılıkta ardından da tutuklanması talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade verdi. Boz, "Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1206871/basak-cengizin-katili-can-goktug-boz-icin-istenen-ceza-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.