Başak Cengiz'in katledilmesine ilişkin iddianame kabul edildi

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, mimar Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla katledilmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti.
Ankara Masası
|
30 Aralık 2021, Perşembe - 10:28
Başak Cengiz'in katledilmesine ilişkin iddianame kabul edildi

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankaralı mimar Başak Cengiz'in samuray kılıcıyla katledilmesiyle ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 25 Şubat'ta yapılacak.

İddianame

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla katleden Can Göktuğ Boz'un hakkında 3 ayrı suçtan müebbet ve 7 yıla kadar hapis istemiyle hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.

İddianamede 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olaya müdahale etmeye çalışan bir mağduru 'silahla tehdit' ve 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'una muhalefet suçlarından toplamda 7 yıla kadar hapis cezası istemi ifadelerine yer verilmişti.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz ay İstanbul Ataşehir'de mimarlık eğitimi için Ankara'dan İstanbul'a giden 28 yaşındaki Başak Cengiz, sokak ortasında Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledildi.

Samuray kılıcı ile dehşet saçan Can Göktuğ Boz, ifadesinde "Çok canım sıkkındı. Bir kadını bıçaklamayı düşündüm. Evdeyken birini öldürmeyi planladım. Elime kılıcı alıp dışarı çıktım. Öldürebileceğim, bana direnemeyen birinin, bir kadının geçmesini bekledim. Karşıma o çıktı, öldürdüm" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1208152/basak-cengizin-katledilmesine-iliskin-iddianame-kabul-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.