BBP Genel Başkanı Destici seçimlere kendi isim ve amblemiyle katılacaklarını açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bizim yerimiz Cumhur İttifakı burada netiz, kararlıyız. BBP önümüzdeki seçimlere kendi adı, amblemi ve adaylarıyla Cumhur İttifakı içerisinde yer alacaktır." dedi.
Büşra Bayrak
|
30 Aralık 2021, Perşembe - 12:39
BBP Genel Başkanı Destici seçimlere kendi isim ve amblemiyle katılacaklarını açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Ankara Masası muhabirinin geçtiğimiz seçimde BBP'nin kendi logosuyla seçime girmediğini hatırlatarak, 2023 seçimine kendi isim ve logolarıyla girip girmeyeceğini sorması üzerine BBP Lideri Destici,"2023 seçimlerine kendi isim ve amblemimizle Cumhur İttifakı içerisinde yer alacağız" dedi. 

Geçtiğimiz seçimde Türkiye'de şartların çok farklı olduğunu aktaran Destici,"Darbe yaşanmıştı, sistem değişikliği oldu. Onun için parti yönetimimizle birlikte o seçimin şartlarına göre karar verdik. Biz o zaman da aslında resmi ittifak yaptık. Yani Cumhur İttifakının iki şekli vardı. Bir, kendi adımız ve amblemimizle seçime katılmak. İki, ittifak ortağı olan, ittifakın içinde yer alan herhangi bir partinin listelerinde seçime girmek. O da resmi bir ittifak. Ama buna rağmen hala ahlaksızlık yapanlar, iftira atanlar var.  Biz sanki resmi ittifak yapmamışız da, ben AK Parti adayı olmuşum, AK Parti milletvekili seçilmişim, böyle bu kadar gayri ahlaki davrananlar var. Onlara da bir cevap olsun, biz o zaman da resmi ittifak yaptık, yasaya göre seçime girmeye hak kazandık. O zaman 12-13 parti vardı bu partilerde kendi aralarında ittifak yapabilirdi. Onun için 17 arkadaşımızla birlikte parti merkez kararının izniyle, Yüksek Seçim Kuruluna bildirerek AK Parti listelerinden aday oldum." 

"Bizim yerimiz Cumhur İttifakı burada netiz"

"Gizli ya da açık HDP, Millet İttifakının ortağıdır. HDP’nin olduğu yerde hiç işimiz olmaz." diyen Destici, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Önümüzdeki seçimle ilgili olarak, Cumhur İttifakının bir bileşeniyiz ve bu konuda da hiçbir tereddüdümüz yok. Çünkü bizim HDP destekli sol ve kendisini ulusalcı diye tanımlayan bir ittifakla işimiz olmaz. HDP’nin olduğu yerde hiç işimiz olmaz. Çünkü HDP eşittir PKK bunu bir kere daha söylüyorum. Gizli ya da açık HDP Millet İttifakının ortağıdır, net. Ne kadar inkar etseler de güneş balçıkla sıvanmaz. İstanbul Belediye Başkanı hangi partinin oylarıyla seçildi hangi parti destekledi?  CHP, HDP, İYİ Parti… Aynı şey Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir için de geçerli. Dolayısıyla bizim yerimiz Cumhur İttifakı burada netiz, kararlıyız. BBP önümüzdeki seçimlere kendi adı, amblemi ve adaylarıyla Cumhur İttifakı içerisinde yer alacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1208687/bbp-genel-baskani-destici-secimlere-kendi-isim-ve-amblemiyle-katilacaklarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.