Can dostlarımız Etimesgut Belediyesi'ne emanet

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "İlçemizdeki sokak hayvanlarının, yiyecek temini, barınması, tedavi ve aşılanmaları noktasında önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz" açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
30 Aralık 2021, Perşembe - 12:49
Can dostlarımız Etimesgut Belediyesi'ne emanet

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Demirel, "İlçemizdeki sokak hayvanlarının, yiyecek temini, barınması, tedavi ve aşılanmaları noktasında  önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Şaşmaz Sanayi Bölgesinde 200 hayvan kapasiteli bir barınağımız 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında hizmet veriyor. Barınağımızda hasta, hamile, bakıma muhtaç sokak hayvanlarımıza gerekli bakım ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. 3 noktada hayvan kliniğimiz yer alıyor. Kliniklerimizde veteriner hekimlerimiz gözetiminde kedi ve köpeklerin geETİMESGUT CAN DOSTLARIMIZI UNUTMADrekli aşılamalarını ve kısırlaştırma işlemlerini yapıyor, kayıt altına alıyoruz" dedi.

"200 noktasına mama ve yem desteği sağlıyoruz"

Sokak hayvanlarının beslenmede sıkıntı yaşamaması için ilçenin belirli noktalarına kedi evleri oluşturduklarını kaydeden Demirel, "İlçemizin 140 noktasında kedi evi yaptık. Kedi evlerimize düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz. Kedi evimizin kapısı her zaman açıktır. Talep eden site ve bina yönetimlerimize atıl ahşap ürünlerinden yaptığımız kedi evleri de veriyoruz. Kedi, köpek ve kanatlı hayvanların mevsim şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için ilçemizin 200 noktasına mama ve yem desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1208692/can-dostlarimiz-etimesgut-belediyesine-emanet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.