Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Gazeteci yazar Zafer Şahin memur ve memur emeklisinin maaş durumunu ele aldı. Şahin bugün kaleme aldığı yazısında, asgari ücretin yüzde 50'nin üzerinde bir zam aldığını hatırlatarak kamu çalışanlarının ve emeklilerin alacağı zam oranıyla ilgili bilgiler verdi.
Samet Dirican
|
31 Aralık 2021, Cuma - 13:41
Memur ve emekli ne kadar zam alacak?

Gazeteci yazar Zafer Şahin, bugünkü köşesinde memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranıyla ilgili bilgiler ver. Şahin'in konuyla ilgili yazısı şu şekilde;

Pandemi ve döviz kurundaki anormal yükselişin faturasını her zamanki gibi çalışanlar ve emekliler ödedi. Peki, milyonlarca asgari ücretli, kamu işçisi, memur, sözleşmeli personel ve emeklinin 2022’deki durumu ne olacak? Eline ne kadar para geçecek? Yılın son yazısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine bakarak bu sorunun yanıtını irdeleyelim. Önce asgari ücretlilerden başlayalım. Asgari Ücret 2022’de yüzde 50’nin üzerinde artışla 4.253 lira olacak.

Geçelim memurlara... Kamu görevlilerinin maaşlarına 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 7 olmak üzere yıllık bazda yüzde 12 + enflasyon farkı kadar zam yapılacak. 2023 yılı için ilk 6 ay yüzde 8, ikinci altı yüzde 6, yıllık bazda ise yüzde 14 + enflasyon farkı verilecek. Bu artışlardan memur emeklileri de aynı oranlarda faydalanacak. Oranı netleşmemekle beraber, bir refah payı artışı için de görüşmeler sürüyor. Sendika üyesi kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme ikramiyesi de 135 liradan 400 liraya çıkarılacak.

Yazının devamı için tıklayınız...

http://www.ankaramasasi.com/haber/1211162/memur-ve-emekli-ne-kadar-zam-alacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.