Et fiyatlarında zam olacak mı?

Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatlarında büyük bir artış beklemediklerini belirtirken "Şuan bir dengelenme söz konusu yükseliş durdu” dedi.
Ankara Masası
|
03 Ocak 2022, Pazartesi - 16:22
Et fiyatlarında zam olacak mı?

Yeni yılın gelmesiyle birlikte bir çok üründe fiyat artışı yaşanırken kırmızı et fiyatlarında da 'zam olacak mı ?' sorusunu gündeme getirdi.

Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ konuya ilişkin Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz iki yıla dikkat çeken Yalçındağ, "Et fiyatlarında iki yıllık süreçte herhangi bir değişim olmamıştı son dönemdeki dövizin dalgalanması üreticiye çok sıkıntılı anlar yaşattı. Buna bağlı olarak et fiyatlarında da bir yükselme meydana geldi. İki senelik süreçte 1 -2 lira zam gelseydi şuan bunları konuşmayacaktık makul bir fiyat artışı olacaktı” ifadelerini kullandı.

Dövizdeki dalgalanmanın durduğunu  şuanda et fiyatlarında kayda değer bir artış olmayacağının altını çizen Yalçındağ ,“Yukarıya giden et fiyatlarında şuan bir dengelenme söz konusu yükseliş durdu. Bu şekilde sürsün istiyoruz” dedi.

Vatandaş alamıyor üretici zarar görüyor

Birden bire et fiyatları yükselince müşterinin almakta zorlandığını belirten Yalçındağ, “Biz de bu duruma alışmakta zorlandık. Alım gücü belli olan vatandaşın satın alamayacağı bir noktaya gelen et fiyatları üreticiye de zarar veriyor. Vatandaşın satın alamayacağı noktaya gelmesinin üreticiye zararı oluyor.  Maliyetinin altında satmak ne kadar zarar veriyorsa satın alacak kimseyi bulamamakta o kadar zarar veriyor.” açıklamalarında bulundu.

Devlet KDV'yi düşürsün

"Üretici fiyat artışı yapmadığı sürece kasaplarda satış fiyatı değiştirmeyi düşünmeyiz" diyen Yalçındağ, “Üreticiye de bunun bir maliyeti var üreticiye zararına ver biz de burada düşük fiyattan verelim diyemeyiz. Devletten talebimiz KDV'yi düşürsün ve yem fiyatlarını baskılasın. TMO üreticiye indirimli arpa veriyor yem üreticilerine de aynı şartlar sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Yalçındağ sözlerine şöyle devam etti;

"Et fiyatları arttı denildiğinde vatandaşın et alma isteği azalıyor. Böyle haberlerde piyasalara zarar veriyor. Talep olmayınca üretici de elindeki hayvanı kestiremiyor ve günlük yem fiyatlarını da düşününce her gün zarar ediyor. Güncel et fiyatları illere göre kalite ve işletme masraflarına göre değişiyor. Ankara’da kuşbaşı fiyatı 90 TL ve Kıyma fiyatı 90 TL "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1214139/et-fiyatlarinda-zam-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.