Bakan Nebati yeni sisteme yatırılan para miktarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, kur korumalı mevduat sistemine şuana kadar 84,05 milyar lira para yatırıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2022, Salı - 12:13
Bakan Nebati yeni sisteme yatırılan para miktarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, kur korumalı mevduat sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nebati, vatandaşın sisteme yoğun ilgi gösterdiğini belirtirken, "Uygulamanın henüz başlarında olmamıza rağmen vatandaşların kur korumalı TL vadeli mevduat/katılım fonuna ilgisinin yüksek olduğu görülmektedir. Bankalardan temin edilen geçici son verilere göre, bankacılık sektöründe 84,05 milyar lira kur korumalı mevduat/katılım fonu bakiyesi bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Enflasyonu azaltacağız"

Sistemin beklentilerinin iyi yönlü olarak döviz kuru üzerinde etkisini gördüklerini vurgulayan Nebati "Döviz kurunun enflasyon üzerindeki geçişkenliği hepinizin malumudur. Bu sistemde, beklentileri iyi yöneterek ve Türk Lirası'nın cazibesini artırıcı yeni kur korumalı mevduat hesabı gibi enstrümanlar geliştirerek enflasyonu azaltacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Döviz kuru hedefimiz bulunmuyor"

2022'ye ilişkin enflasyon, kur, politika faizi ve büyüme beklentilerine değinen Bakan Nebati, "Döviz kurları serbest piyasada belirlenmektedir. Bu sebeple herhangi bir döviz kuru hedefimiz bulunmuyor ancak finansal piyasalarda ekonominin temelleri ile uyumlu olmayan hareketlere seyirci kalmadık. Finansal piyasalardaki hareketlere yönelik alınan tedbirlerin etkisini 2022 yılında daha net göreceğiz. 2022 yılı için daha dengeli bir büyüme performansı ve artan istihdama ek olarak güçlü ihracat ve turizmin olumlu katkısıyla cari dengedeki olumlu görünümün sürmesini öngörüyoruz." dedi.

"Kurda istikrarlı bir seyir oluşmasını bekliyoruz"

Döviz kurlarında son dönemde yaşanan artışa da değinen Nebati, "Açıkladığımız aksiyon adımlarının etkisiyle bu geçiş sürecinde gerçekleşen dalgalanmaların zaman içinde azalmasını ve kurda istikrarlı bir seyir oluşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1216199/bakan-nebati-yeni-sisteme-yatirilan-para-miktarini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.