Emekliler Derneğinden açıklanan zam oranlarıyla ilgili ilk değerlendirme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emekli maaşlarına yapılan zam oranlarının yeterli olmadığını belirten Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Emin Tangören, "Emekli maaşları enflasyona yenik düştü, alım gücü eridi, bu şartlar altında emeklinin bu kışı çıkarması çok zor." dedi.
Ankara Masası
|
04 Ocak 2022, Salı - 14:45
Emekliler Derneğinden açıklanan zam oranlarıyla ilgili ilk değerlendirme

Yılın ilk kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL olacağını ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını açıkladı.

Günlerdir beklenen verilerin açıklamasının ardından emeklilerin maaşlarındaki artıştan memnun olup olmadığını Ankara Masası, Emekliler Derneği Basın Sözcüsü Emin Tangören'e sordu.

Sadece düşük ücretli emekliler için bir zam yapıldığının altını çizen Tangören emeklilerin TÜİK rakamlarının açıkladığı enflasyon oranına göre zam aldıklarını hatırlattı.

Tangören  "Düşük ücretli emekli maaşında artış yüzde 80 olmasına rağmen asgari ücretin yarısına gelebildi. Hâlbuki geçmişte emekli aylıkları asgari ücretin üzerindeydi. Yani bir asgari ücret emekli aylığının yüzde 80 civarına denk geliyordu. Şuan tam tersi oldu emekli aylıkları asgari ücretin yarısı kadar oldu.” ifadelerini kullandı

"Zaten 2 bin 500 TL olacaktı"

Emeklilerin 2 bin 500 TL olan maaşlarına ekstra enflasyon rakamının eklenip eklenmeyeceğinin merak edildiğini vurgulayan Tangören, "Bu yasal düzenlemeden ne çıkacağını merak ediyoruz. 2 bin TL aylık emekli maaşı alan bir vatandaş normalde sadece TÜFE zammı alsaydı yüzde 25 alacaktı bu da 500 liraya tekabül edecekti. Yani zaten 2 bin 500 TL olacaktı. Ama 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında maaş alanlar mağdur olmuş olacak. Eğer artış olmayacaksa bu maaş aralığındaki emekliler mağduriyet yaşayacak." şeklinde konuştu.

"13 milyon emekli mağdur olacak"

"600 bin civarında en düşük emekli maaşı alanlara bu müjde verilirken 13 milyon emekli sadece TÜİK’ in verdiği rakamlara göre maaş alacak bu da bir mağduriyet yaşatacak" açıklamasını yapan Tangöze “Memurlara verilen artış memur işçi bağ kur emeklilerine verilmedi. Yasa da ne varsa onu aldık. Böylelikle emekli zamları herhangi bir refah payı almadan sadece enflasyon oranını karşılamış olarak görünüyor. Emekli maaşları enflasyona yenik düştü alım gücü eridi bu şartlar altında emeklinin bu kışı çıkarması çok zor.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1217962/emekliler-derneginden-aciklanan-zam-oranlariyla-ilgili-ilk-degerlendirme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.