Erdoğan'ın o sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Cumhur ittifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız.' sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2022, Çarşamba - 13:56
Erdoğan'ın o sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa dökülürlerse kovalarız sözlerine karşılık CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Sokağa çıkmamızı istiyorlar ama bizim kitabımızda sokağa çıkma diye bir şey yok.' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine verdiği yanıt şu şekilde;

'Tam tersine arkadaşlara taşkınlık yapmayacaksınız sokaklara çıkmayacaksınız büyük sabırla sandığı bekleyeceksiniz diyoruz. Beyefendi hayal aleminde yaşadığı için, sanki biz sokağa çıkın diye talimat vermişiz. Biz seçim sandığını bekleyeceksiniz, gideceksiniz oyunuzu kullanacaksınız otoriter yönetimi oylarınızla değiştireceksiniz diyoruz. Beyefendi bizim sokağa çıkmamızı istiyor. Çıkmayacağız. Zorlayacak çıkmayacağız, baskı kuracak çıkmayacağız. Özetle sokağa çıkmak diye bir şey bizim kitabımızda yok. Ama haksızlığa uğrayan herkesin hakkını arayacağım.'

İBB'ye yönelik teftiş

Kemal Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki soruşturmayla ilgili, "Aslında Ekrem Bey'i suçlamalarının nedeni, ekonomide yaşanan bu gerginliğin, ekonomide yaşanan bu kaosun unutturulması. Zamlar var, yağmur gibi geliyor. İşsizlik var." ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde müfettişlerin görevlendirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zaten bizim belediye başkalıklarında müfettişler eksik olmuyor ki. Sürekli varlar, sürekli denetleniyorlar. Bizim belediye başkanları da zaten buna alışkınlar yani geldikleri zaman odaları, masaları, sandalyeleri var. Ama şimdi bir hazırlık yapıyoruz. Geçmişte de bizim belediyelere polis baskınları çok yapılırdı. Bazı memurlar gözaltına alınırdı. Tamamen 'acaba CHP'li belediyeleri nasıl itibarsızlaştırırız' diye böyle bir arayış içindeler. İstanbul, AK Parti'nin yemlediği, yandaşlarını yemlediği bir havuzdu. Hazırlık şöyle yapıyoruz, polis baskını gelirse ne yapacaksınız, müfettişler belge istediğinde mutlaka dökümünü alacaksınız. Çünkü belgeyi yok edebilirler. Bütün önlemleri belediye başkanlarına bildireceğiz. 'Nasıl önlemler alınacak'. Bakın yolsuzluklar konusunda bu kadar hassas olan İçişleri Bakanlığı, 34 yolsuzluk dosyasına el koydu büyükşehrin. Ne oldu bunlar? AK Parti döneminin yolsuzluklarıydı. Birisi de şimdiki Ulaştırma Bakanının, Genel Sekreter Yardımcısı iken olmamış bir işe olmuş gibi tutanak tutup adama para ödemesiydi. Cumhurbaşkanlığına, bakanlıklara makam araçları neler neler... Tam bir 'yağma Hasan'ın böreği' dediğimiz süreç yaşandı. Bunların tamamı ortaya çıktı. Ama İçişleri Bakanlığı 'dosyaları bize verin' dedi ve bunların üzerini örttü. Bunun takip edilmesi lazım. Biz bunları dillendiriyoruz. Benzer haksızlıklar bizde olursa biz üzerine gideriz, ama dediğim gibi amaç gündemi, dikkatleri başka yöne çevirmekti. Toplam kamu zararı büyükşehrin tespit ettiği 13 milyar 202 milyon Türk lirası. Buldukları kamu zararı."

"Hangi önlemleri alması gerektiğini belediye başkanlarımıza bildirdik"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik teftiş kapsamında 8 kişilik ekipte, AK Parti'den milletvekili adayı Arif Yıldırım'ın görevlendirilmesine" ilişkin soruya karşılık, şunları söyledi:

"Teftiş dolayısıyla AK Parti milletvekili adayının müfettiş olarak görevlendirilmesi, görevlendirilebilir. Erdoğan'ın kendisi de gidebilir. İçişleri Bakanının kendisi de gidebilir. 'Ben araştıracağım' diyebilir. Biz bunlardan çekinmiyoruz. Bütün mesele şu, denetimi ön yargılı yapmasınlar. Yapabilirler denetimi. Denetleme hakları var. Bütün mesele denetimin ön yargısız olması, gerçek anlamda bir denetim olmasıdır. Biz bunlara güvenmediğimiz için hangi önlemleri alması gerektiğini belediye başkanlarımızın kendilerine bildirdik."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamalarıyla ilgili soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bahçeli'nin yeni fonksiyonu biliyorsunuz, AK Parti sözcülüğünü yapmaktır. Biz Erdoğan'a cevap verince dolayısıyla sözcüye ayrıca cevap vermeye gerek yok." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı adaylığı

Cumhurbaşkanlığı adaylığında anketlerin ne kadar belirleyici olacağı yönündeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Geçmiş seçimlerde bir ittifak yaptık. Yerel seçimlerde ise yaptığımız ittifak tamamen iradi bir ittifaktı. Milletvekilliği seçimlerindeki yasal bir ittifaktı. Çünkü yasalar değişmişti ve ittifakların oluşmasına imkan sağlanmıştı. Biz partiler olarak bir araya geldik, ittifaklarımızı yaptık ve seçimlere gittik. Millet İttifakı olarak bana sorulduğunda, 'evet cumhurbaşkanlığı önemli görevdir, eğer Milet İttifakı kabul ederse, evet aday olmaktan da onur duyarım'. Doğru. Yanlış bir şey söylemiyorum. Sonuçta bir ittifak 'sen olacaksın' diyorsa 'hayır ben olmam' deme şansınız zaten yok. Olamaz da zaten. Elbette anketler yapılır, ama yanlış bir şey yapıyoruz, nerede yanlış yapıyoruz? 'Ya arkadaş nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyuyoruz?' Mesela bu sorulmuyor. Anket yapılacaksa önce bunun sorulması lazım. Bu konuda toplumun nabzını tutmamız lazım. Biz bu tartışmayı hiç yapmıyoruz mesela, 'kim olsun' diyoruz. Akıl dediğimiz şeyi bazen erteliyoruz, duygularımızla hareket ediyoruz. Duyguları bir tarafa bırakmalıyız, duygular ayrı bir şey. Devlet duygularla yönetilmez. Duygular sizi ön yargılara itebilir. Dünyanın sorunu var. Çözmek zorundasınız. Akılcı politikalar üretmek zorundasınız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1218973/erdoganin-o-sozlerine-kilicdaroglundan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.