Süt Kardeşler nerede çekildi? Simenoğlu Köşkü nerede, kimin, ne zaman yapıldı?

Yeşilçam'ın en iyi filmlerinden kabul edilen Süt Kardeşler seyirciyi ekranlara kitlemeye devam ediyor. Birçok izleyici Süt kardeşler nerede çekildi merak ediyor. Peki Süt Kardeşler filminin çekildiği yer Simenoğlu Köşkü kimin ve ne zaman yapıldı? İşte detaylar...
Ankara Masası
|
05 Ocak 2022, Çarşamba - 21:18
Süt Kardeşler nerede çekildi? Simenoğlu Köşkü nerede, kimin, ne zaman yapıldı?

Süt Kardeşler filmi yıllardır izlenmeye doyulmayan nadir filmlerden. Bugün SHOW TV'de yayınlanan filmin ardından  yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı ve Kemal Sunal ve Şener Şen gibi isimleri buluşturan Süt Kardeşler nerede çekildi merak konusu oldu. İşte Simenoğlu Köşkü nerede cevabı...

Süt Kardeşler nerede çekildi?

1976 yılında vizyona giren filmin çekimleri İstanbul Yeşilköy'deki Simenoğlu Köşkünde gerçekleştirildi. Özellikle Arzu Film'in komedi filmlerinin çekildiği bu köşk, 1979'a kadar sinemaya hizmet etti. Ali Şen'in canlandırdığı Kerami Bey ve ailesinin yaşadığı köşk sahneleri için ise Sarıyer'in Yeniköy semtindeki Said Halim Paşa Yalısı kullanıldı.

Simenoğlu Köşkü

Türk sinema tarihinin en önemli platolarından Simenoğlu Köşkü, 7'den 70'e hepimizin hayatında önemli yere sahip olan birçok Yeşilçam filmine ev sahipliği yaptı. 

Uzun süredir mülk sahiplerinin oturduğu 6 odalı tarihi Simenoğlu Köşkü satılığa çıkarılmış; yemyeşil bir bahçesi ve havuzu olan köşke istenen fiyat 25 milyon TL olarak belirlenmişti. 

Yeni sahipleri bilinmezken Sinemoğlu Köşkü'nün tarihi öneme de sahip olduğunu vurgulamak gerekir.

1878 Savaşı'nda Ruslar, Yeşilköy'deki Simenoğlu Köşkü'ne karargah kurdular ve 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nın sonuçlarını kayda geçiren Ayastefanos Antlaşması burada imzalandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1219480/sut-kardesler-nerede-cekildi-simenoglu-kosku-nerede-kimin-ne-zaman-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.