Rus askerleri Kazakistan'a girdi

Rusya haber ajansı TASS, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in çağrısı üzerine Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ne bağlı Rus askerlerinin Kazakistan'a girdiğini duyurdu.
Ankara Masası
|
06 Ocak 2022, Perşembe - 10:41
Rus askerleri Kazakistan'a girdi

Kazakistan'da çıkan akaryakıt zammı protestolarını  olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesi de durdurmazken C umhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, resmi bir açıklama yaparak mevcut durum nedeniyle üyesi oldukları Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) liderlerinden yardım istedi.

Bu çağrının ardından Rusya haber ajansı TASS'ın geçtiği son dakika bilgilerine göre, Rusya'ya bağlı birlikler Kazaksitan'a girmeye başladı.

KGAÖ üyesi diğer ülkelerin (Ermenistan, Belarus, Kırgızistan ve Tacikistan) Rusya'yı takip edecekleri belirtildi.

Ancak Rusya ve diğer üye ülkelerin gönderecekleri birliklerin sayısı, görev alanı ve görev yapacakları süre henüz netlik kazanmadı.

Paşinyan'dan açıklamalar

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise KGAÖ, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev'in konuyla ilgili talebi üzerine Kazakistan'a barış gücü göndermeye karar verdiğini söyledi.

Kazakistan'ın ulusal güvenliğine ve egemenliğine yönelik tehditleri göz önünde bulundurduklarını belirten Paşinyan, "KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi, Kolektif Güvenlik Anlaşması'nın 4. maddesi uyarınca Kazakistan'daki durumu normalleştirmek ve istikrara kavuşturmak için KGAÖ'nün kolektif barış gücünü sınırlı bir süre için bu ülkeye göndermeye karar verdi" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1219918/rus-askerleri-kazakistana-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
tavsiye
06 Ocak 2022, 12:35
yıllarca ruslarla bağımsızlık savaşı verip ayrı bir devlet oluyorsun. sonra ilk sorunda ülkeye rus askerlerini davet ediyorsun, o zaman yıllarca niye savaş verdin, biraz basiret biraz dirayet lütfen