Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan barınak ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da bulunan bir hayvan barınağını inceledi. Erdoğan, barınağın maskotlarından Maylo ile oynayarak vakit geçirdi.
Ankara Masası
|
07 Ocak 2022, Cuma - 19:58
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan barınak ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi ile doğal yaşam alanı parkını ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden bilgi alırken gezisi sırasında barınağın maskotu olan Maylo adlı Jack Russell Terrier cinsi köpek ile top atarak oynadı.

Çağrıda bulunmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuşurken sokak köpeklerine de değinerek belediyelere talimatlarda bulunmuştu.

Sokak hayvanlarının yerinin barınaklar olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan birinci derece büyükşehirler olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum; sahipsiz hayvanlar için sıcak ve güvenli barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz" dedi.

Erdoğan kurulacak barınaklarda gıda artıklarından hayvan maması üretiminin teşvik edilebileceğini belirtirken "Böylece hem vatandaşlarımızın sahipsiz hayvanların yol açacağı tehditlerden kurtulmasını sağlamış hem de kendisi de bir can olan hayvanlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1227436/cumhurbaskani-erdogandan-barinak-ziyareti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.