Vedat Bilgin'den 3600 ek gösterge müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge konusundaki çalışmaların en geç mayıs-haziran aylarında tamamlanacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
08 Ocak 2022, Cumartesi - 10:31
Vedat Bilgin'den 3600 ek gösterge müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında milyonlarca kişiyi ilgilendire 3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Bakan Bilgin ek gösterge bekleyenlere müjdeyi verirken, mayıs-haziran aylarında çalışmaları tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından satır başları;

"Ekonomik sorunların yoğunlaştığı dönemde Türkiye buna çok net cevap verdi. Türkiye sosyal hizmet alanlarında olağanüstü ve en etkin hizmetleri parasız götürüyor. Avrupa ortalamasından çok yüksek. Avrupa salgın sürecinde sağlık konusunda döküldü, biz o konuda çok iyiydik. Türkiye bu konuda güçlü bir ağa sahip.

Emekli maaşlarına yapılan zamlar

"Emeklilerin en düşük aldığı maaş 1500 liraydı. Bu rakam daha da düşüktü, Cumhurbaşkanımızın kararıyla 1.500 TL'ye çıkarıldı. Onu da biz 2.500 liraya çektik. Bu artış çok önemlidir. Yeterli midir, elbette yeterli değildir 2.500 lirayla geçinen insanların olması... Ama bunların üzerine bir de yüzde artışı yapılmıştır. Yani memur emeklilerine toplu sözleşme şartı olarak yüzde 31 artış yapılmıştır. Memur zammını da emeklilerine yansıttığımızda emeklilerdeki artış yüzde 67'ye ulaşmıştır."

Asgari ücret

Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır.

Türkiye zor şartlarda asgari ücret artışını gerçekleştirdi. Bu tarihsel bir adımdır. Enflasyonun yüzde 30 olduğu seviyede yüzde 50 oranında bir artış gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın insiyatifiyle bu artışı geçekleştirdik. İşverene burada çok önemli bir destek verdik. Vergi muafiyeti sağladık. Türk ekonomisi hızla büyüyor. İlave istihdamın devam edeceği kanaatindeyim. 

3600 ek gösterge 

3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. En geç Mayıs-Haziran aylarında tamamlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1227685/vedat-bilginden-3600-ek-gosterge-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.