Çankaya zabıtasından denetim rekoru

Çankaya Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri ilçe genelinde 2021 yılı itibariyle toplamda 57 bin 638 denetim gerçekleştirdi. Berberinden, lokantasına kadar birçok işletme tek tek denetlendi
Ecem Çetin
|
08 Ocak 2022, Cumartesi - 13:08
Çankaya zabıtasından denetim rekoru

Çankaya İlçesinde, 123 mahallede hizmet veren Çankaya zabıtası, 2021 yılında 57 bin 638 denetim gerçekleştirdi. 

Sıhhi, gayri sıhhi, eğlence, umumi temizlik, Pazaryeri, lokanta, pastane, fırın, balıkçı, bakkal, market, kuruyemiş, kasap, berber ve kuaför denetimi yapan ekipler, 34.202 işletmeye uygunluk, 18.309 işletmeye ihtar, 4.254 işletmeye idari yaptırım karar tutanağı, 873 işletmeye de durum tespit tutanağı düzenledi. Ekipler inşaat ve hafriyat, oto galeri, gürültü ve seyyar gibi konularda ise 18 bin 807 denetim gerçekleştirdi.  

Sağlığa tehdit oluşturabilecek uygulamalara göz yummayan ekipler, öncelikle işletmelerde bulunması zorunlu evrakları kontrol ediyor. İşletmelerin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ilan, reklam ve vergi levhası tasdiklerini kontrol eden ekipler, gıda işletmelerindeki ürünlerin tazeliği ve son kullanma tarihlerini incelemeye de özen gösteriyor.


Çankaya Belediyesi Zabıta ekiplerinin 2021 yılı boyunca gerçekleştirdiği denetimler hakkında açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, halk sağlığını tehdit eden, haksız rekabet ortamı yaratan her türlü faaliyetin karşısında olduklarını ve belediye olarak bu durumu kararlılıkla önlediklerini ifade etti. 

" Halkımızın sağlığı ve huzuru her şeyin önünde geliyor"

Çankaya halkına konforlu ve sağlıklı bir yaşam sunmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Taşdelen, "Zabıta Ekiplerimiz 7/24 her saat görevinin başında. Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler de zabıta ekiplerimiz tarafından değerlendirilerek gerekli işlem ve uyarılar yapılıyor. Halkımızın sağlığı ve huzuru her şeyin önünde geliyor. Seyyar satıcılara yönelik Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle halk sağlığını tehdit eden, hijyenden uzak ve yasal olmadığı halde seyyar satış yapanların faaliyetine son vermek konusundaki kararlılığımız daima sürecek" diye konuştu.

"Günün her saati görev başındayız"

Çankaya’da denetimlerin her yıl daha etkin hale getirildiğini, öncelikle hizmet satın alan vatandaş olmak üzere esnafın eksiklerini gidermelerine yönelik zaman tanıdıklarını belirt Taşdelen, "‘haberli denetim’ ile sağlıklı sonuç aldıklarını kaydetti. Yıl içerisinde vatandaşlardan gelen 18 binden fazla talep ve şikayetin ekiplerin anında değerlendirdiğini söyleyen Taşdelen, vatandaşların 444 06 01 ve 230 75 51 numaralı telefonlardan başvurabileceklerini belirterek, "Çankayalıların huzuru ve sağlığını tehdit eden tüm olumsuzluklara karşı Belediyemizin kapıları sonuna kadar açık. Günün her saati görev başındayız" ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1227945/cankaya-zabitasindan-denetim-rekoru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.