İmamoğlu: "Olağanüstü güzellikleri İstanbulluya hazırlamak üzereyiz"

IGF-185969
|
10 Ocak 2022, Pazartesi - 17:37
İmamoğlu: "Olağanüstü güzellikleri İstanbulluya hazırlamak üzereyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Miras ekiplerinin Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki tarihi alanlarda yaptığı restorasyon çalışmalarından bazılarını yerinde inceledi.

İSTANBUL (İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih ve Beyoğlu’ndaki  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miras şantiyelerindeki çalışmaları yerinde inceledi.

 İmamoğlu sırasıyla; Fatih Cibali’deki Seyyid-i Velayet Türbesi ve Asude Hatun Türbesi, Balat’taki Ceneviz Evi ile Beyoğlu Şahkulu Mahallesi’ndeki Metro Han’ı ziyaret etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel ve İETT Genel Müdürü Alper Bilgili’den çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, tarihi yarımada ve Haliç kıyılarındaki çalışmalarla ilgili değerlendirmesini de Ceneviz Evi’nin, restore edilen çatısında yaptı. 

“Olağanüstü güzellikleri İstanbulluya hazırlamak üzereyiz” diyen İmamoğlu, “Haliç, artık böyle bir sanat havzasına dönüyor. Olağanüstü güzellikleri İstanbulluya hazırlamak üzereyiz. Günün sonunda bu restorasyonların amacı; bu tarihi alanları, İstanbul'un gerçek değerini, bütün dünyaya dahi gösterme ve hissettirmek.

Umuyorum hızlıca bu güzellikleri İstanbul'a kazandırırız; keyifle misafirlerimizi güzel İstanbul'umuzda ağırlamaya devam ederiz” şeklinde konuştu. İmamoğlu, gezi sırasında karşılaştığı taksiciyle sohbetinde de “Dünyayı geziyoruz. Dünyanın en fazla şikayet alan ve şehrine yakışmayan taksisi bizde. Senin mal sahibin, şu arabayı sana veriyorsa, olmaz yani. Plakası 3,5 milyon lira. Taksi, içine binilmeyecek taksi. Düzelteceğiz” ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1230524/imamoglu-olaganustu-guzellikleri-istanbulluya-hazirlamak-uzereyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.