Bodrum’da sel faciası: Evleri su bastı, sokak hayvanları boğuldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dün gece başlayan dolu ve sağanak yağmur sele neden oldu. Kentteki onlarca ev sular artında kalırken sokak hayvanları sel sularında boğularak öldü. Hamile bir kadın, selin ortasından sancısı gelince acil olarak hastaneye kaldırıldı, yeni doğan bir bebek ise hastaneden çıkar çıkmaz sular altında kalan evine getirildi.
Ankara Masası
|
10 Ocak 2022, Pazartesi - 19:47
Bodrum’da sel faciası: Evleri su bastı, sokak hayvanları boğuldu

Bodrum’da önceki gece başlayan ve öğlene kadar devam eden doluyla karışık sağanak yağmur bugün de devam edince onlarca ev sular altında kaldı. Evleri sular altında kalan vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken bir yandan da evlerini temizlemeye çalıştılar. 

İslamhaneleri Mahallesinde derelerin taşmasıyla birlikte birçok evi ve işyerini su bastı. Evlerini yaklaşık 1 metre su basan vatandaşlar balkon duvarlarını yıkarak suları tahliye etti. 

Şiddetli yağmur nedeniyle bazı yolların asfaltları ve kaldırım taşları yerinden söküldü. Bodrum - Turgutreis yolu trafiğe kapatıldı.

Hamile kadının korkudan sancısı tuttu

İslamhaneleri Mahallesinde tepelerden gelen yağmur onlarca evi su altında bıraktı. Hamile bir kadın, evinin su basmasının ardından sancısı tutarak hastaneye kaldırıldı. 

Yeni doğan bir bebek ise hastaneden çıkar çıkmaz çamur dolu evine götüren annesi zor anlar yaşadı. 

Bir sokak kedisi ise sel sularına kapılarak telef oldu. 

Yalıkavak, Peksimet, Kadıkalesi ve Yaka Mahallesi de sularına teslim olurken; itfaiye ekipleri, temizlik işleri ekipleri, jandarma, polis ekipleri ve Bodrum Belediyesinin tüm ekipleri sel sularında kalanlara yardım etmek için seferber oldu.


(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1230628/bodrumda-sel-faciasi-evleri-su-basti-sokak-hayvanlari-boguldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.