Kızılcahamam Belediye Başkanı Acar’dan mobbing iddiası

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin personeli işten çıkmaya zorladığını iddia etti. Acar, "Eşi Kızılcahamam'da olan bir işçiyi başka ilçeye gönderirseniz bu 'işten çık' anlamına gelir" dedi.
Zeliha Demirci
|
10 Ocak 2022, Pazartesi - 23:05
Kızılcahamam Belediye Başkanı Acar’dan mobbing iddiası

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Ocak Ayı 1.Birleşim'inde konuşan Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, ABB'nin personelini işten çıkarmaya zorladığını iddia etti.

Bu hafta içinde 4 personelin tayininin çıktığını belirten Acar, "Kızılcahamam’da çalışan bir güvenlik görevlisini, işçiyi Ankara’daki herhangi bir ilçeye gönderirseniz, bu eşi Kızılcahamam’da olan bir işçi için ‘işten çık’ anlamına gelir. Bugüne kadar işten çıkarmalar ve zorlamalar ilgili bir sürü olay oldu. Ama nedendir bilmiyorum şu süreçte hızlandı. Bunun sebebini belki kendilerini daha iyi bilirler. Bu bir haftalık süreç içerisinde 4 tane personelin tayini çıkarıldı ve zor duruma sokuldu. Bunlardan birisi belediyede çalışan personelimizin eşi, aile merkezinde çalışıyordu. Keçiören’e tayinini çıkardılar. Bu işten çıkmaya zorlamadır. Bunlardan birisi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi kardeşimizin kardeşi. Bunlar 7 senedir çalışıyordu. Yine bunun da tayinini Ankara’ya çıkardılar. Bu da yine işten çıkmaya zorlama demektir." ifadelerini kullandı.

"İYİ Partili personelin tayini durduruldu"

Acar şöyle devam etti: "Yine biraz önce gelirken haberini aldım. Gençlik merkezinde çalışan bir kardeşimizin tayini çıkarılmış. Onun sebebini de sordum… Belediyemizin kültür etkinlikleri oluyor, tiyatro yapıyoruz. Kardeşimizin demek ki ilgisi var orada rol almış. Cezası da Ankara’ya herhangi bir ilçeye tayin edilmek oldu. Bir tanesi son anda kurtarmış çünkü önceden AK Parti üyesiymiş, İYİ Parti’ye geçmiş muhtemelen bu sebeple vazgeçtiler. O arkadaşımız kalmış. Bu da partizanca davranıştır."

"Bunlar bize 28 Şubat'ı hatırlatıyor"

İlçede Kur-an'ı Kerim eğitimi gören çocukların sınıflarının boşaltılmasıyla ilgili Diyanet'e baskı yapıldığına değinen Başkan Acar şunları kaydetti:

"4-6 yaş çocuklar için Diyanet tarafından açılan bir kurs var, çocuklara Kur-an'ı Kerim eğitimi veriliyor. Onunla ilgili de bir senedir bu yönetimdeki arkadaşlar, bu Kur-an'ı Kerim eğitimi gören çocukların eğitim gördüğü sınıfların boşaltılmasıyla ilgili Diyanet'e durmadan baskı yapılıyor. Bunlar bize gerçekten değişik şeyleri hatırlatıyor. Bunlar bize 28 Şubat'ı hatırlatıyor. Acaba bunu da merak ediyorum. Sadece Kızılcahamam'da mı zorluyorlar yoksa diğer ilçelerde de zorluyorlar mı?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1230682/kizilcahamam-belediye-baskani-acardan-mobbing-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
11 Ocak 2022, 10:31
ak partililer olarak nerede yaşıyosunuz ayakta mı uyuyorsunuz anlamıyorum ki, 2,5 yıldır belediye şirketi çalışanlarına yapılan eziyetin haddi hesabı yok ki yeni mi farkediyorsunuz, binlerce çalışan şirketlerle davalı durumda.. mansur yavaş seçimden önce verdiği sözü binlerce insanın canını yakarak tuttu, binlerin ahı çok acı çıkar ama