Ücretsiz aktarmanın kaldırılmasına ilişkin EGO'dan açıklama

EGO Genel Müdürlüğü, bazı metro hatlarında uygulanan ücretsiz aktarma döneminin bitmesine ilişkin bir açıklama yaparak, eşitliğin sağlanması için bu uygulamaya geçildiğini aktardı.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2022, Salı - 00:10
Ücretsiz aktarmanın kaldırılmasına ilişkin EGO'dan açıklama

Ankara'daki toplu taşımaya yapılan zamların ardından bir açıklama da EGO Genel Müdürlüğünden gelmiş ve istisnai hatlarda uygulanmakta olan ücretsiz transfer döneminin sona erdiğini duyurmuştu. EGO yeni bir açıklama yayımlayarak aktarmaların eşitlik nedeniyle ücretliye çevrildiğini açıkladı.

Toplu taşımacılık hizmetinde metro kullanımını cazip kılmak amacıyla, istisnai hat uygulamasının başlatıldığını hatırlatan EGO, "28 Aralık 1997 tarihinde hizmete giren Batıkent-Kızılay (M1) Metro hattına entegre 46 adet ring hattımızda, 2001 yılına kadar ücretsiz aktarma istisnası sağlanmış ve bu tarihten sonra aktarma ücreti alınmaya başlanılmıştır.  2014 yılında Kızılay-Çayyolu (M2) ve Törekent-Batıkent (M3) Metro hatlarının, 2017 yılında da Şehitler-AKM (M4) Metro hattının hizmete girmesiyle birlikte; bu metro hatları ve ANKARAY’a, 82 adet entegre ring hattında, 75 dakikalık süre içerisinde binen yolcuların ilk binişlerinden aktarma ücreti alınmamıştır" ifadelerini kullandı.

EGO Genel Müdürlüğü; Batıkent Metrosuna (M1) entegre 46 ring otobüs hattında aktarma ücreti alındığına ve diğer metrolara entegre 82 hatta ise aktarma ücreti alınmadığına vurgu yaparak "Yürütülen kamu hizmetlerinde yeknesaklık ve eşitliğin sağlanması açısından; M2, M3, M4 Metro ve ANKARAY hatlarına aktarma yapan 82 adet ücretsiz ring hattı uygulamasına da 05 Ocak 2022 tarihi itibarıyla son verilmiştir" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1230722/ucretsiz-aktarmanin-kaldirilmasina-iliskin-egodan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.