Bursa'da Rotaryenlere 'dijital gazetecilik' anlatıldı

IGF-186019
|
11 Ocak 2022, Salı - 12:17
Bursa'da Rotaryenlere 'dijital gazetecilik' anlatıldı

Bursa'da Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü ve Özlüce Rotary Kulübü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 'Dijital çağda gazeteciliğin dönüşümü' konulu ortak toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İnternet Gazeteciliği Yasası'nın önemine değinen İGF Genel Başkanı Mesut Demir, söz konusu yasanın hızla TBMM'den geçirilmesi gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü ve Özlüce Rotary Kulubü'nün ortak düzenlediği toplantıda, gazeteci Nedim Atilla, Tahsin Ardıç, Selahattin Adıgüzeller ve Feridun Eyüpoğlu ile "Dijital Çağda Gazeteciliğin Dönüşümü" konuşuldu.

Podyum Davet'te gerçekleşen toplantı, 2440. Bölge Guvernörünün açılış konuşmasıyla başladı. Rotaryenler toplantıda, Bursalı gazetecilerin geçmiş/bugün kıyaslamalarını ve geleceğe dair öngörülerini dinledi.

10 Ocak'ta özellikle Bursa'da olmayı tercih ettiğini söyleyen Nedim Atilla, "Gazeteci doğulmaz gazeteci olunur" diyerek, gazetecilerin her zaman kendini yenilemesi gerektiğini söyledi. Teknolojinin daha gelişmemiş dönemlerinde gazeteciliğe başladığını ifade eden Tahsin Ardıç ise, İnternet gazeteciliğinde doğru haberin verilmesi halinde internet medyalarının daha da genişleyeceğini düşündüğünü söyledi. İnternet medyalarında köşe yazarlarının yazılarının da gelişmeye başladığına dikkati çeken Ardıç, "Okurlar yazarların yazılarına bu sayede kolaylıkla ulaşabiliyor" dedi.

Dijital basının yazılı basına göre daha ulaşılabilir olduğunu düşündüğünü söyleyen Selahattin Adıgüzeller ise, mesleğine 1988 yılında muhabir olarak başladığını anımsatarak, dijital medyaya geçildiği dönemdeki gözlemlerini paylaştı. 30 yıllık gazetecilik kariyerine çok ani başladığını belirten Feridun Eyüpoğlu da, herkesin sosyal medyayı kullandığı bir dönemde bu kalabalığın içinde işini iyi yapan ve haberlerini süzgecinden geçiren kaliteli internet medyalarının ön plana çıktığını kaydetti. Eyüpoğlu, "Bu bize internet medyasının önümüzdeki süreçte daha da değerleneceğini ve gazeteciliğin en iyi şekilde buralarda sürdürüleceğini gösteriyor" dedi.

"İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI; HEM MEDYA SEKTÖRÜNÜN, HEM DE ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇACAK"

Bu arada Yıldırım Bayezid Rotary Kulübü'nün toplantısına katılan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı ve aynı zamanda Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir ise, İnternet Yasasının önemine dikkati çeken bir konuşma gerçekleştirerek, yasayla ilgili son durum hakkında bilgiler verdi.

İnternet Gazeteciliği Yasası ile 2022 yılının Türkiye’nin medya sektöründe milat olacağını söyleyen Genel Başkan Demir, "Dijitale dönüşüm yolunda en büyük adım olan internet gazeteciliği yasası, hem medya sektörünün hem de ülkemizin önünü açacak. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüşülen yasasının 2022’nin ilk aylarında Meclis’ten oybirliği ile geçerek yasalaşacağını ümit ediyoruz” dedi. Demir, internet medyalarında çalışan gazetecilerin fiilen gazeteci sayılması ve merdiven altı diye tabir ettiğimiz korsan internet haber sitelerinin kapatılması için bu yasanın hızla Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1231431/bursada-rotaryenlere-dijital-gazetecilik-anlatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.