Yılmaz Vural: Fenerbahçe'yi çok istiyorum

Teknik Direktöre Yılmaz Vural, teknik direktör arayışında olan Fenerbahçe'yi yönetmeyi çok istediğini söyledi. Vural "Ben Fenerbahçe'yi yönetmeyi çok istiyorum. Çünkü hem insan yapım olarak hem de birikimin olarak ben bu işi çok iyi yapacağını düşünüyorum" dedi.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2022, Salı - 12:57
Yılmaz Vural: Fenerbahçe'yi çok istiyorum

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik sorularını yanıtladı.

Sözlerine sabah saatlerinde trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Vural "Ahmet Çalık'ın ölümü bizi çok üzdü. Gençlerbirliği'nde kötü ayrıldık ama bunlar futbolda oluyor. Unutuldu gitti, çok üzüldüm." dedi

Üç büyüklerdeki düşüşün nedeninin ekonomik olduğunu söyleyen Vural " Daha önce bu 3 büyük takımın ekonomileri Anadolu takımlarından çok daha iyiydi. Süreç öyle bir gelişti ki bu kulüplerin borçları onları hareket edemez hale getirdi. Bekledikleri transferleri yapamıyorlar. Dolayısıyla aralarındaki güç farkı da otomatikman aradan kalktı. Herkesin herkesi yendiği bir lig oynanmaya başlandı. Böyle bakıldığında çok doğal bir gelişme olayın buralara kadar geleceği belliydi. Onların başındaki yöneticilere Allah sabır versin. Çünkü bu imkansızlık içinde bir yönetim devir alıyorlar. Ondan sonrası için de büyük takıma yakışır bir beklenti oluyor ama imkanlar onları eşit şartlarda yarışmaya zorladı. Sanırım en büyük handikap bu oldu." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de idari bir problem var, sabır yok"

Fatih Terim'in gönderilmesine değinen Vural, takımlarda yönetim sıkıntısı olduğunu belirtirken " Fatih Terim sonuç olmayınca onun bile başı belaya girdi ki, sınırsız kredisi olan bir camiadaydı. İstifa mı etti, ettirildi mi? Maalesef duyduklarımız çok hoş şeyler değil. Madem ki bir proje takımı oluşturmaya çalışıyordunuz. Niye bunda tercih etmediniz, niye sonuçlara dayalı davranmaya çalıştınız. Yani idari bir problem var Türkiye'de. Sabır yok. Bir antrenör sonuca göre değerlendiriliyor." şeklinde konuştu.

Vural, "Türkiye'de maçlar oynayarak değil, oyuncuyla kazanılır hale geldi. Daha iyi oyuncusu olan maçları kazanıyor. Konyaspor, Başakşehir, Hatayspor gibi takımlar yeniden yarışın içine girdi." diye konuştu.

Antrönerlikte yaş tartışması 

Teknik direktöre hoş bir şekilde davranılmadığını ifade eden Vural, kulüp başkanlarının teknik ekibe elinin kiriymiş gibi davranmasının doğru olmadığını söyledi. Antrenörlükteki yaşlı genç tartışmasının da yanlış olduğunun altını çizen Vural "Antrenörlükte gençlik diye bir şey yok. Kendini güncelledikten sonra yaşın bir önemi yok. Antrenörlükte yaşlılık daha önemli hatta deneyimli olursun. Bir antrenör genç diye olaya sığ bakılmaz. Yönetici, antrenör veya futbolcu yetiştirebiliyor muyuz onu tartışmalıyız. 10 binlerce kişinin çalıştığı fabrikayı yönetebilirsiniz ama 28 futbolcuyu yönetemezsiniz. Bunlar özel insanlar özel iletişim istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Takımlardaki Türk ve yabancı futbolcuların arasında gruplaşmanın olduğunu belirten Vural, yıldız oyuncuların istememesi halinde teknik direktörlerin takımdan gönderildiğini söyledi.

Futbolcu şımarıklığı

Futbolcuların baskı var söyleminin şımarıklık olduğunu vurgulayan Vural "Asgari ücretlinin üzerinde baskı yok mu? Bana 5 milyon Euro versinler sabah akşam üstümde baskı kursunlar. futbolcular baskı ile baş etmeyi öğrenmeli." diye konuştu.

"Fenerbahçe'yi istiyorum"

Yılmaz Vural, teknik direktör arayışında olan Fenerbahçe'yi yönetmek istediğini bir kez daha dile getirirken şunları söyledi;

Ben Fenerbahçe'yi yönetmeyi çok istiyorum, gerçekten de çok istiyorum. Çünkü hem insan yapım olarak hem de birikimin olarak ben bu işi çok iyi yapacağını düşünüyorum. Türkiye liglerinde en çok maç yönetmiş, 1923'ten beri ilk hocamız Şenol Güneş 923 maç Yılmaz Vural 774 maç, 768 maç Fatih Terim. Türkiye liglerinde 700 barajını aşmış 9 tane antrenörüz. Türkiye'de en çok maç yönetmiş ikinci hocasıyım. Bunlar mahalle takımı değil bu ligin takımıydı. Deneyim deseniz var Türkiye'nin 30 tane farklı takımını çalıştırdım ve 7 bölgede 2-3 takımla buluştum. Bu ne demektir Türkiye'yi çok iyi tanıyan bir insanım. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1231924/yilmaz-vural-fenerbahceyi-cok-istiyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.