Gülnur Hayran: 3 seçim senaryosuna hazırız

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran, bütün seçim senaryolarına hazırlıklı olduklarını belirtirken, Başkent'teki son üye sayıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2022, Salı - 15:59
Gülnur Hayran: 3 seçim senaryosuna hazırız

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Atik'in Ak Parti'den ayrılış sürecini sorması üzerine Hayran "2008'den sonra bir değişim başladı. Ben de kime hizmet ediyorum sorusuyla Ak Parti'den ayrıldım. Bize davanızdan neden ayrıldınız eleştirisi geliyor. Biz davamızdan ayrılmadık davasından ayrılanlardan ayrıldık." dedi.

Hayran, Gelecek Partisi'ne geçtiğinde bir baskı sürecinin yaşandığını belirtirken "Kurucusu olduğum vakıflardan istifa mı istediler. Yarı zamanlı çalıştığım işten çıkardılar. 2-3 ay boyunca da sosyal izolasyon yaşadım. Son zamanlarda ama öyle değil arayan soranlar AK Parti'den şikayet ediyorlar." ifadelerini kullandı.

" Ankara'da yaşam çok zor"

" Ekonomik krizin gelişini önceden öngördük. 2 yıldır da bunları söylüyoruz." diyen Hayran sözlerine şöyle devam etti;

Ekonomi takımımız, haftalık bununla ilgili gerek iktidara gerekse halkımıza uyarıları, açıklamaları yaptılar. Ben bir kadınım, evin mutfağını da yönetmeye çalışıyorum. Ankara bir merkez ve birden çok katmanı var. Her ailede bir memurun yaşadığı bir kent. Ana siyasetin gündeminin de çok döndüğü bir kent. Bir katman dışarı çıktığınız zaman Akyurt, Çubuk... Bir katman daha çıktığınız zaman Kalecik, Nallıhan, Polatlı, Beypazarı... Ankara büyük bir tarım ve hayvancılık şehri. 2 yıldır çok ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Çiftçilikle uğraşan insanlarımız çok ciddi sıkıntılar yaşadılar ve üretimi de bıraktılar. Biz il başkanı olduğumuz zaman 3 bin 200 lira olan gübre fiyatlarını pahalı buluyorduk, şimdi 14-15 bin liraya geldi bu çok acı. Ankara'nın merkezinden Çukurambar'dan, Yaşamkent'ten çıktığınız zaman Ankara'da yaşam çok zor."

Bir erken seçim beklediğini ifade eden Gülnur Hayran, baskın seçim, olası seçim, erken seçim senaryolarına hazırlıklı olduklarını söyledi.

Ankara'daki teşkilatlanma çalışması

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Gülnur Hayran, 21 ilçede teşkilatlanma sürecini tamamladıklarını 4 ilçede de çalışmaların sürdüğünün altını çizerken "Ankara günlerimiz başladı. Şuan da genel başkanımızda dahil olmak üzere ,genel başkan yardımcılarımız, kurucularımız, Parti yönetim kurulu üyeleri ve tüm üyelerimizle il merkezi dışında da ilçelere de giriyoruz. Lojistik üssü, hayvan pazarı, Ulus Hal, Siteler'deyiz. Bu ay bitirdikten sonra üye sayımızı da 5 bin olarak koyduk. Şuan da 2 bin civarında. 5 bine de ulaşacağız. Çünkü hem binamızı oluşturduk hem de teşkilatlarımızı oluşturduk. Artık düzenli toplantılar gerçekleştiriyoruz. İnsanlar bizi özlemeye başladılar. Vatandaşın dertlerini dinliyoruz onlarla bir dostluk geliştirmeye başladık. Onlar bekliyor, biz de gidiyoruz" dedi.

Hayran, kayıtlı üye dışında 10 binin üzerinde gönüllü üyelerinin olduğunu ifade etti.

Gençlerin önünü açmaya çalıştığını vurgulayan Hayran "Gençlerin geleceğin siyasi aktörleri olsun istiyorum. Gençlere bayılıyorum. Çok zekiler. Z,X,Y kuşağı diyorlar ama harf konulamayacak kadar çok zekiler." şeklinde konuştu.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum"

Hayran, Kemal Kılıdçaroğlu'nu helalleşme çıkışı için tebrik ettiğini belirtirken " Geç kalınmış olsa da ötekileştirdiklerinin iktidarında ötekileştikleri bir hayat yaşıyorlar. Dolayısıyla geçmişte bunlar yaşanmamamış olsaydı diyorum. Geçmişte biz sağ-sol, muhafazakar, şair, dindar, Türk, Kürt olarak ayrışmasaydık bugün Türkiye dünyanın 1 numarası olurdu." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1232120/gulnur-hayran-3-secim-senaryosuna-haziriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.