İzmir turizmi "Direct İzmir" projesiyle büyüyecek

IGF-186059
|
11 Ocak 2022, Salı - 16:22
İzmir turizmi "Direct İzmir" projesiyle büyüyecek

İzmir Vakfı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şehrin turizm potansiyelini artırmak amacıyla hayata geçirdiği Direct İzmir projesinin tanıtımı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı.

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, şehrin turizm potansiyelini artırma hedefi doğrultusunda “Direct İzmir” adıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapan directizmir.com web sitesi, İzmir Vakfı ile Corendon Airlines, Pegasus Hava Yolları, SunExpress Hava Yolları ve Türk Hava Yolları’nın imzaladığı ortaklık protokolüyle hizmete açıldı.

İzmir’e hava yoluyla direkt ulaşım alternatiflerini güçlendirecek bir proje için bir araya gelindiğini belirten Soyer, “Direct İzmir projemiz İzmir’e direkt ulaşım olanaklarını üç adımda geliştirmeyi hedefliyor: İlk olarak satışta olan ama henüz yeterli yolcu sayısına ulaşamayan uçuşların kesintisiz devam edebilmesini hedefliyoruz.  İkinci adımda sadece yaz mevsiminde gerçekleştirilen direkt uçuşların yıl geneline yayılarak İzmir’i yılın 12 ayı turist çeken bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz.  Üçüncü ve son adımda ise İzmir’den direkt uçuş yapılan yeni destinasyonların açılmasını hedefliyoruz. Böylelikle dünyanın farklı şehirlerinden ziyaretçilerin İzmir’in doğal ve kültürel mirasıyla buluşabilmesinin kapısını aralıyoruz” dedi.

Tüm bu hedeflere ulaşmak için İzmir’deki paydaşlarla eşgüdüm halinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Soyer, “SunExpress Hava Yolları, Corendon Airlines, Pegasus Hava Yolları, Türk Hava Yolları ve Adnan Menderes Havalimanı’na değer katan TAV ile birlikte hareket ediyoruz. İzmir Havalimanı’nı yeni bir cazibe merkezi haline getirecek bu çalışma, sadece İzmir’e değil, tüm Ege Bölgesi ve ülkemizin turizmine katkı sunacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan, içinde bulunduğumuz ay itibarıyla, yurt içi ve yurt dışında toplam 49 noktaya tarifeli direkt seferler gerçekleştiriliyor. Bu şehirlere önümüzdeki yaz döneminde Beyrut, Cenevre, Milano, Üsküp ve Nantes gibi yeni noktalar eklenecek. Bugün imzaladığımız protokol sefer sayılarını ve destinasyonları artırmak için attığımız çok önemli bir ilk adım. Bu protokol ile İzmir’den direkt uçuş düzenleyen tüm havayolu firmalarının seferlerini Türkiye ve dünya genelinde tanıtmayı taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1232217/izmir-turizmi-direct-izmir-projesiyle-buyuyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.