Bergamalı İsmail Araç’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül

IGF-186116
|
12 Ocak 2022, Çarşamba - 11:37
Bergamalı İsmail Araç’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül

Son karatabak (Geleneksel Deri İşleme) ustası, ilerleyen yaşına rağmen geleneksel yöntemlerle deriyi işleyip Parşömen üreten Bergamalı İsmail Araç’a Cumhurbaşkanlığı tarafından, Yaşayan İnsan Hazinesi Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcisi Ödülü verildi.

İZMİR (İGFA)- Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende İsmail Araç (91) ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Tören ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “UNESCO Dünya Mirası Bergama’mız da yaşayan insan hazinesi, kültürel miras taşıyıcısı olarak ödül alan İsmail amcamız adına ve Bergama’mız adına çok mutlu olduk. Geleceğe aktarılan mirasın temsilcisi İsmail amcamız bizi çok sevindirdi” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ödül törenine Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta birlikte katıldı. Son karatabak ustası 91 yaşındaki İsmail Araç’ı bu büyük günde yalnız bırakmadılar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1233941/bergamali-ismail-araca-cumhurbaskani-erdogandan-odul
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.